Online users

Follower

Tuesday, September 21, 2010

Malware durjana.

Demi mengelakkan virus malware yang sedang berleluasa, aku terpaksa delete semua blog roll buat seketika waktu. Nanti aku masukkan balik. Kesian pula dekat readers tak dapat buka blog aku semata-mata sebab malware durjana tu. Innity ads pun dah kena malware.Habis semua la nak kena malware.Aku tak tahu sangat pasal malware ni.Just tahu it's a virus. Dan aku tak nak system laptop aku down sebab benda ni.Tak pasal-pasal kena format pula lepas ni.Kat Malaysia boleh la nak dapat 30 ringgit sekali format.Kat sini, jangan harap la. Mau dicekau 100 dollar sekali format.

So, better prepare before get worst. Eh eh..rindulah kat korang. Hihihi.

9 comments:

aMyErInAiMiE said...

cane nk tau which part yg kene malware ek?lgpun my pc mcm xdetect ape2 pun..?

ProfHariz said...

Zack ang blajaq format leh buat duit :P

New Entry ProfHariz
Tips n Trick Kepada Pengguna Sony Ericsson.

Peri PiA said...

z,nanti ajar z

akak xpandai ler

risau ni

Zuewairy said...

aku pun kena mengambil langkah mcm tu juga la... tq pirah.. tolong aku tadi..

Bb Hussain said...

mmg la zack..Bb guna chrome ni senang detect kalau blog tu ada malware..klu ada..mmg la Bb tak dapat masuk blog tu..

Softtouch [Hanim] said...

maksudnya akak punya blog list pun kene delete jgk ker?

[z@ck] said...

aMyErinAimie..
kalau tak boleh buka blog orang tu, dia akan keluar malware detected.kalau kita ada link dia kat blog kita, possibility untuk kita pun kena malware tinggi.i dun know the exact way to identify it.

ProfHariz..
satu keja plak aku nak belajaq format.huhuh

Peri Pia..
saya pun faham2 sndiri je sis..

Zuewairy..
no worries..jgn lupa hang hutang belanja aku.hahaha

Bb Hussain..
yup..saya pakai chrome sekarang ni.sebab tu boleh tahu ada malware =)

Softtouch Hanim..
erm..saya tak berapa faham soalan sis..huhuhu..saya buang semua blog list yang ada kat blog saya ni dulu.tapi saya tak unfollow =) so link blog tak hilang.still ada kat dashboard.kalau saya letak link blog org lain yg ada malware, my blog pun tak boleh buka juga.kira macam third party la.saya menjawab soalan tak sis?

eDdY said...

huuu...
bahaya...
camner ek nak wat kalo jadi camtu???

[z@ck] said...

eDdy..
rujuk latest post aku =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger