Online users

Follower

Tuesday, September 21, 2010

Cerita Sakura dan al-kisah ternoda.


Ok. Aku curi masa sikit nak update blog.Rasa macam dah tak sabar nak cerita semua benda yang best jadi kat aku this few weeks.Hehehe.

I guess I start with Sakura Festival dulu lah.Perjalanan yang mengambil masa hanya 2 jam dari Welly ke Palmerston North. Pada mulanya plan, 2 Estima ja nak pergi. At last, ada kot dalam 5 6 kereta yang konvoi sekali. Lebih daripada separuh coursemate yang join trip kali ni.The more the merrier.Dah lama tak konvoi macam ni.

Berkumpul seawal 8 pagi.Tapi faham-faham je lah.Orang kita ni kata pukui 8, pukui 9 baru gerak.

Actually, it's Azu's birthday on that day. So, before bertolak, ada la upacara makan kek secara jemaah.Western gila kan breakfast makan kek.Hohoho.

Tengok tu. Dah macam kereta berhias dah haa.Tiba-tiba terjongoi kepala Bob atas siling kereta.Maskot comel.(Ihsan gambar dari Nik)

Ada satu insiden memalukan waktu on the way ke Palmy. Kitorang berhenti kencing kat Shannon if tak silap. Public toilet kat situ jenis dua-dua gender boleh masuk.Kena line up before masuk.Selak pintu toilet ni tak berapa kuat. So, disebabkan aku dah tak tahan sangat nak kencing, aku main pakai selak macam tu je.Tak sure whether ketat ke tak. Elok dah selesai 'urusan', tiba-tiba pintu terselak. Aku ingat sebab angin tolak. Tiba-tiba dengar suara jantan cakap sorry. Ya ampun. Rasa macam ternoda sekejap. Aku harap dia tak nampak apa-apa la. Serius malu. Aku ambil masa lama juga nak keluar tu.Takut-takut bump into him.Mengucap tak berhenti kot.

Bila aku cerita kat Wan, dia cakap "Hang memang ada masalah pun kan dengan pintu toilet.Kat rumah pun bukan nak kunci selak tu"

Ok. Fine.

9 comments:

Peri PiA said...

bestnya


waaaaa,kalo akak xtau la oh tidakkk

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kesian ko. takpe2. die tak nampak kot.

sizuka[Izzati] said...

pergh.haha.mtk2 dh xjmpe dh dia zack.

LORD ZARA 札拉 said...

hahahaha~

kau tak selak pintu aaa?

nanti kalau jumpa hang, aku nak buka toilet kalau hang ada kat dalam toilet~

wakakaka~

keji tak?

=p

eDdY said...

pergh...seronok jln ngan member2...(^^)

Dee said...

hahaha..lenkali pastikan selaknya betul2 masuk ok..

Whoopz said...

Hahah.. Awat la hang loqlaq sgt.. :p

Softtouch [Hanim] said...

akak pernah tau dulu zack..masa tu akak sekolah ikut lawatan..tetiba terbuka pintu toilet makcik tgh cangkung..nasib dia mncangkuk membelakangkan pintu..n dia xperasan pun akak tertolak pintu tu

[z@ck] said...

Peri PiA..
malu teruk kot time tu.huhuhu

Oshinz d senorita..
harap2 la dia tak nampak

sizuka[izzati]..
aku mula2 ingat angin yg tiup sebab time tu angin tgh kuat.huhuhu

LORD ZARA..
ko sangatlah keji ok

eDdy..
yup.btoi!

Dee..
baiklah!

Whoopz..
memang jdi habit kot.hahaha

Softtouch Hanim..
erk..mesti rasa macam malu kan even bukan kita yang kantoi..huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger