Online users

Follower

Thursday, September 30, 2010

Tentang dia.

Kadang-kadang rasa insecure bila orang tanya pasal dia.Bukan malu nak mengaku dia bf aku.Langsung tak ada rasa macam tu.Cuma bila diaju soalan bertubi-tubi pasal kerja apa, belajar kat mana, aku rasa tak selesa nak menjawab.Maybe aku takut orang judge yang bukan bukan pasal dia.I rather keep quite or try to change the topic.Ini baru kawan yang tanya.Belum family lagi.Alahai.

Kesian juga dekat dia bila aku mendesak suruh cari kerja cepat.Suruh isi borang itu ini.Apply je apa yang ada.Dapat tak dapat belakang kira.Kesian sangat.Ya la.Dia buat semua tu sebab aku yang nak.Bukan sebab dia yang minat.Aku pegang satu ja la.Zaman sekarang kerja bukan boleh nak pilih pilih dah.Apa yang ada depan mata, grab dulu. Tambah pula qualification kita tak seberapa.Lupakan ja la angan angan nak kerja besar.Ada jalan lain untuk dapat apa yang kita nak.Tak semestinya kena terus kerja besar.Maybe boleh mula dari bawah.Slow slow build up career.

Aku tahu dia berusaha keras untuk aku.Walaupun aku duk jauh, aku tahu.Baru-baru ni dia buat part time job angkat paper PMR.Sedih pula aku dengar.Aku tak nak dia bergantung kat family sangat.Nanti yang nak sara aku dia.Bukan mak bapak dia.

Dah.Penat tacing sambil tulis post ni.Harap you faham ye sayang.

9 comments:

rinaDOrina said...

kita menghadapi situasi yg sama...

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,bf ko duk mane? nak keje tak? tempat aku ade jek kosong.

ym me : pu3farhana

Dee said...

betul..x berpelajaran tinggi x bermakna diri kita x bernilai..my uncle start dari cuci pinggan je kt muzium negara dulu..skrg dia businessman..contractor besar, rumah besar, keta besar..mmg berjayalah...observe, learn & work hard ye..ini utk 'si dia'..

cKyN WaN said...

huwaaaahhhh! gudluck to both of you!

Whoopz said...

david murdoch pernah ada 6 sen je dlm poket dia.. tu je yg dia ada.. n skrg dia org yg ke 16 8 terkaya didunia..

Att Ashburn said...

zackkk.
tacing nye post ni. sedih.

betul. dia kena grab every opportunity kat depan mata.tapi kena ingat jugak, rezeki sume datang dari Allah. hari ni susah, esok lusa senang siape tahu. leave it all to God's hand. He knows best

eDdY said...

waaa...xper z@ck..sabar la..
n jgn lupa berdoa banyak2...

angahpikah said...

pirah.. its ok. Kalau pandai tapi tak berbudi bahasa pun tak ada makna. Janji dia tu nak berubah demi org yg dia syg. Tabik beb.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

lelaki ni kadang2 kena push sket. kalo tak nak enjoy je. tu maknenye die sayang ko la tu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger