Online users

Follower

Monday, September 27, 2010

Tulip lip lip.


Ye.Dalam kesibukan kena hantar assignment, sempat lagi pergi Tulips Sunday kat Botanical Garden.Setahun sekali.Mana boleh lepas.Plus bukan senang nak dapat tengok tulip mengembang dengan mekarnya.Bangun pagi agak confuse tengok time kat jam dan handphone.Mana satu yang betul.Baru teringat aku tak forwardkan 1 hour kat jam tangan.

Aku ingat time spring semua bunga kembang.Tapi tak juga.Sekuntum ros pun tak ada time lalu kat Lady Rose Norwood Garden.Maybe time dia blooming bukan time spring kot.Ramai juga orang yang datang festival tadi.Dari jauh dah boleh dengar orang ketuk-ketuk tong.Rupanya ada live performance. Ditambat anjing kat satu pole sambil dorang main alat muzik.Kesian pula aku tengok anjing tu tak bebas bergerak.Tapi bagus juga dia tambat.Kot lepas kang, celapak lari tak cukup tanah sorang sorang.

To my surprise, bertembung dengan ramai Malaysian.Rata-rata family. Muka memang tak familiar.Tak tahu whether dorang datang on vacation or memang menetap kat sini.Rasa macam duduk kat Malaysia pula. Kiri kanan dengar orang cakap Melayu.Heh.

Tulip warna warni.

Tulip merah.

Sakura pun ada.Sibuk pergi sampai ke Palmy nak tengok Sakura, padahal kat Welly pun ada.Hahaha.

Tulip purple.

Tulip putih.

Tulip oren.Paling berkenan tengok yang ni sebab ada line kuning sikit kat keliling kelopak tu.Macam di cat satu satu.Subhanallah.

Nanti kalau ada rumah sendiri, nak ada laman besar.Nak tanam bunga.Tapi aku upah orang la tanamkan sebab diri sendiri memang fail bab pertanian ni.Langsung tak berbakat.

16 comments:

aziahmk said...

canteknya tulip2....tp zack kalo nk tanam kt mesia..harus mampus keras tuh....x sesuai ngan cuaca kita kan yg ala2....sejuk mendamaikan..heheheh

TOPMAN said...

bila masa hang p neh? p minggu dpn la oi~ XD

[z@ck] said...

aziahmk..
ha'ah kan.terlupa pulak.hahaha..

TOPMAN..
semalam la der.

Att Ashburn said...

eh wawan ni. so ketinggalan haha.dah start la tulip festival ahad semalam.
btw, nice shot zack :)

[z@ck] said...

Att Ashburn..
oh..lupa nak kasi credit kat Ky n Nik for the pics.hehehe

TOPMAN said...

haha, smlm ak sibuk kemas blog~ XD

Cieut Nizar said...

cantik tulip2 nih. syg lak x wangi kan. heh petik mai skuntum dua kt aku. boleh?

...NZC... said...

sy suka tulip lip lip...
d malaysia dpt tengok yg plastik jer..
jangan lupa bawa sekuntum balik malaysia ek..
dua kuntum ok jugak. n_n

Syue Gagashi said...

suka tulip ! =) thnx for the pics

siti farhana said...

i love tulips.
suka tulip lagi dari rose.
wlupun xpernah tengok real life.
haha. xtahu kenapa xsuka rose.
dan xtahu jugak kenapa suka tulip. :D

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya zack...mcm2 warna ada..akak suka yg purple..

Fatin Aliyya said...

love tulips!!:)

eLLy said...

umah kat Mana? klu kat Msia nie camno nak tanam tulip ;D

Miss Kira said...

cantik!!!
plg suka bunga sakura..
=)

eDdY said...

cantik nyer...(^^)

Peri PiA said...

Ya Allah cantiknya

cemburu2

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger