Online users

Follower

Wednesday, September 1, 2010

Zealandia


Demi menyelami perasaan pejuang negara pada suatu masa dahulu, sekumpulan remaja telah memasuki hutan simpan Karori pada 31 Ogos 2010.Walaupun agak kecewa tidak dapat melaungkan 'merdeka' bersama rakyat Malaysia lain, namun mereka tetap ceria merdeka di bumi New Zealand.Berbekalkan yuran masuk sebanyak 10 dollar, mereka menerokai alam semulajadi bertemankan burung, tikus, possum, kiwi, lelabah dan banyak lagi binatang.

Ketua rombongan kutip duit.

Tasik yang dahulunya sebuah empangan.Dalam oh.Ini kalau jatuh, mahu seminggu juga nak jumpa balik badan korang.

Awat nampak kemetot?

Complete.Self-timer.Angin bertiup, awan berarak.Sayupnya tudungku melayang di angkasa.Sejuk sejuk.

Cuaca pada mulanya ok ja.Tapi bila kami dah mendaki sampai ke puncak, ya ampuuuun. Sejuk nak mampuih.


10 comments:

Peri PiA said...

bestnya,nice view


ayat tak ingat na,hihi

Att Ashburn said...

zack, mana butang like??

zealandia kat mane ye?

[z@ck] said...

Peri Pia..
saja nk buat poyo..hahaha

Att Ashburn..
ada kat bawah title entry..hehe..kat Karori je.

sizuka[Izzati] said...

wah mendaki?cool~

ana ayesha said...

bestnye dpt rasakan udaranya yg segar

eDdY said...

ni taman negara ker z@ck?

[z@ck] said...

sizuka[izzati]..
jgn percaya sgt..aku ni hyperbola je lebih.hahaha

ana ayesha..
yup..terlalu segar!

eDdy..
lebih kurang la

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...cntik pemandangannya..

Cieut Nizar said...

zack, beg ketua rombongan sama dgn beg aku. HAHA. bangga wei beg aku ada di NZ. HAHAHAHA

Kap said...

yang tudung hitam tu tahan nafas bau ketiak bro depan itu kah???

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger