Online users

Follower

Thursday, October 14, 2010

No smoking

Sedar tak sedar dekat 7 bulan dah dia berhenti merokok.Susah sebenarnya nak berhenti merokok.Tapi kalau dah nekad nak berhenti, memang boleh.Kena tahan nafsu.

"Dah berapa lama dah you berhenti merokok haa?"

"Erm.Entah.I tak kira pun.Tapi macam dah lama ja"

"7 bulan dah B"

"Gila!"

Aku memang kira progress NO SMOKING dia.Gila.Dia sendiri pun tak percaya dia boleh tahan tak merokok dalam tempoh 7 bulan.Tahniah.Keep it up.

Kepada smoker tegar di luar sana, percayalah kepada prinsip di mana ada kemahuan,di situ ada jalan =) Jangan bagi alasan susah nak berhenti. Kalau betul korang nekad nak berhenti, memang boleh.

10 comments:

adrinaqamarina said...

demi orang tersayang kan? eceh :D

shasha said...

Great! mintak share rahsia brenti smoking plss.. :D

PIDUT ASiS said...

teknik nak berenti merokok senang je...

makan rokok tu,pas tu mesti tensen dgn rasa rokok yang langsung tak sedap..heheh(joking..tak pernah merokok n tak da minat merokok..so tak tau...)

Post Terhangat...

4 Benda Lelaki Jangan Pakai

fndrocka said...

Haha.kalau kita dah buat the best...boleh terkejut dgn pencapaian sendiri

noor afzan said...

Alhamdulillah..
badan dia adak naik berisi tak>?
ada orang bila wuit merokok akan jadi makin berisi.

[z@ck] said...

adrinaqamarina..
=)

sasha..
nanti saya tanya dia.

PIDUT ASIS..
bagus.tak payah merokok weyh.bt busuk mulut ja.hahaha

fndrocka..
btol.tu pasal dia terkejut tu =)

noor afzan..
tak naik pun.duk maintain macam tu ja.kurus.huhuhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cube tanye blek kat die, kalo bagi rokok free sekotak, ade keinginan lagi tak nak isap?

Softtouch [Hanim] said...

tahniah utk b zack....betul tu semngat kene kuat..kalu nk bhenti tu boleh jer saje diri sndir tak nak..(suami akak lah tu)..he he he

Dee said...

rokok pun mahal..eloklah berhenti..dari bakar duit lebih baik simpan duit masuk meminang anak dara org..skrg ni paling rendah pun hantaran RM10k..mcm zack yg tinggi melampai study oversea..tanah bendang berpetak2 (ini saja2 add) silalah calculate ye..

eh..over lak..hahaha..sorry ye zack..

eDdY said...

waa..bagus2...bukan senang tu..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger