Online users

Follower

Friday, October 15, 2010

Sapew, adew, tacukew.

Sungguh aku meluat kalau tertengok or dapat message mengada-ngada macam ni:

"De sapew kat cni yg ta adew kertas soklan lagi?"

Oh my. Sangat sakit mata bila tengok penggunaan bahasa di atas. Habih semua dia nak tukar tambah tolak segala. Dari sedap sedap 'sape' terus jadi 'sapew'. 'tak' jadi 'ta'. Bajet comel habis la tu.Adeh.Muncung benar mulut aku nak menyebutnya.Adik aku taip macam tu juga.Tunggu masa nak kena tarbiah dengan aku ja ni. Nampak macam gedik gila bila tulis macam tu.Macam tak cukup gigi pun ada.Bahahaha.

Akhir kata dari aku

"Sayew tacukew larh wak tulis macam ni.Sakit mate tau."

T_T

24 comments:

Peri PiA said...

hehehe...pening juga nak membaca nya

Whoopz said...

Semput nafas nak 'bacew'! Hahah..

RUBY said...

haha!!!
sayew pun menci gilew owang tulis cam tuw!
Heh!!!penat taip perkataan ada tambah tolak 'w' ni!...semput!

~eZmALiZa~ said...

ezma penah wat entry pasal ni jugak!! mmg mecik taw..tasukew larr ceni..lek uh..kitew lepak lu..

GRRRRR!!!mcm org xde lidah!hahaha. :D

Umiey said...

hahahahah tu la peel budk2 skrang ni, my sis yg bongsu tu pun cam tu gak, kdg2 nak baca pun tergagap2...

JaJa'Z said...

sama la zack..akak pun meluat kalau anak2 murid hantar msg or post something kat FB..tulis tah apa2..meluat je baca..tulis je proper2 kan bagus..

d_tieah said...

Huhu..
Give me 5..
Aku benci siot bc org tulis cmtu..
Bajet diri cute la tu..
Ade 1 blog mcm tu..
Adoi, lmh smgt aku nak msok, apth lg nk bc..

eLLy said...

Sayew puw takcukew.. tak taw nak cebutw

sepet said...

tergeliat lidah nak menyebut nye. tetiba rase mcm budak tadika yg bru nk belajar membaca!

afifaa. said...

aduyaiii. habis rosak bahasa.
geram gak kalau dapat macam tu. hee.

Tema Hitomi said...

x suka jugak..hehe
sakit ati dengar :(

Softtouch [Hanim] said...

samalah akak z...akak perasan buda2k sekolah yg sellau tulis mcm tu..sbb akak tgk fb anak buah akak..smpai akak kene pk lama2 apa maksud budak nie...

rhapsody LiN said...

tp seyes lah... budak2 skolah skrg yg ske tulis2 camtu..

adik lin n awek dia pon tls camtu gak.

annoying kan??? T.T

Arash Libra said...

kannnnn!! setujuuu!!

-itu gadis- said...

sgt sakit mate! huhu

[s][u][e][h][a][n][n] said...

gedik giler..nyampah aku nak baca :p

AMIRA IS MIRA said...

aku pun tak suke..tapi kalau sesekali bole r gune.tapi bukan dalam masa yg lame..bahasa org mengada2

LORD ZARA 札拉 said...

murid aku suka tulis camtu~

benci gila~

.s.o.f.i.a. said...

ag pown tacukew lar...... ha ha...... yuksss!!

Helios said...

menjengkelkan la tls cmtu.!!!
x suke gile

eDdY said...

aq igt aper la tacukew tu...
cam makanan..haha

Danial Ikhwan Jaafar said...

termuncung jugak mulut aku membacanya... =___=

wanie m'nJ said...

cayer pown rasew nak lempunk jawoh-jawoh jew owang yang type mesej yang spesis typo ni..hadeyh!!!

dah penat dah tulis pakai type manja ni,actually saya boikot la org la buat mcm tu.haha.sampai2 i join group orang macam ni lagi u'ol,haha.
kejam x?

wanie m'nJ said...

saya join group benci orang yg taip mesej mcm ni melalui facebook..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger