Online users

Follower

Friday, October 8, 2010

Tarbiah anak boss.

Sesi tarbiah aku dengan anak Mrs. X.

Aku mencari time yang sesuai untuk solat Zohor.Kebetulan time tu dia kat play room, tengah main game. So, aku ambil kesempatan tu untuk solat.Elok aku nak start solat, dengar dia jerit nama aku...

"Zaaaackkk! Zaaackkk! Where are you?"
"I'm in your mum's room"
"What are you doing here?"
"I want to perform my prayer"
"Prayer?"
"Yeah. I'm a Muslim and it's a must for me to perform my prayer"
"Oh.Muslim?"
"Errr...yeah.You're a christian and I am a Muslim. You go to church to pray. Aren't you?
"...How many times do you pray in a day?"
"5 times"
"5 times? Whoaaa! That's a lot!"

Muka dia terkejut gila kot.Hahaha.Aku nak tarbiah lebih-lebih tak berani.Satgi dia report kat Mrs X cakap aku ajar bukan-bukan pulak.Saja nak pesongkan anak dia ka apa.Mana nak tahu kan.Cakap basic-basic ja la.Lagipun budak tu kecik lagi.

Nah.Nak sangat aku tarbiah budak tu kan.There you go.

8 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hehehe
teringat pengalaman first time, member korea aku nak tengok aku solat. aku kata ok why not. hehe rasa pelik jugak diperhatikan sebegitu rupa LOL
pengalaman anda best ;)

LUMUT said...

lenkali ajak dia skali solat..ckp ngan die itu senaman utk budak2 mcm die...

shark said...

5 pn bnyak ker...
hehe
nasib baik omputis..
kalu mlayu camtu kne sekeh kapla

I_Hate_Lolipop said...

haha...kang mrs x ingat kau nak pesongkan anak dia. hati2..

p.s: kim slm bf. huhuhu

Rara Nasiha said...

biar la budak2 macam dia belajar benda2 macam ni sendiri kan. biasalah,budak2 memang selalu banyak tanye.

eDdY said...

bagus la ko z@ck..
xper..tarbiah slow2...
maner la tau terbukak pintu ati budak tu..(^^)

Ahmad Naim said...

tarbiah je zack..mana tau dia bnyk nk blaja lg

PinQib said...

aiseh. napa x dakwah lebih3 sikit.. haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger