Online users

Follower

Tuesday, November 2, 2010

Gambar banjir di Jitra.

Banjir teruk kat Jitra.Rumah tok pun dah masuk air.Huhuhu.Ini gambar yang sempat aku ambil dari FB. In courtesy of Firdaus Ibrahim.Gambar sekitar banjir di Jitra.


Chin Hin Jitra

Radix Fried Chicken pun kena juga.

Pekan Jitra

Restoran Nashmir.Port pengutip durian tengok bola pun kena banjir juga.

Sekolah Menengah Jitra (SMJ)

Kedai jual kereta pun kena juga. Habis la bisnes depa.

Dalam gila air.Huhuhuh.Ada kot paras pinggang aku.

Terus rasa tak syok nak balik Malaysia bila begini keadaannya.Huhuhu.

30 comments:

Miza Yusof said...

aiyak! zack org jitra kah ?
sekampunglah kita yaa. hihihi
kali ni memang banjir teruk.
semalam hujan lebat tak henti2.
huhuhu. takut-takut. kena berjaga2 lah ni. ada yg dh kena pindah.

Peri PiA said...

sabar ye menghadapi ujian

[s][u][e][h][a][n][n] said...

banjir...ye r aku pun tau sebb tgk berita malam tadi..dugaan tu

molmolla said...

uhukkkkkk!!! pntai timur pun dgr kata dah banjir~

a's said...

zack mintak ijin nak copy gambar masuk blog! thank u :)

Qu azniza ;) said...

yoooo..taman mahsuri harap2 xkna bnjr

The Sharkox said...

UUM berkonvo dalam bah kali ni..sweet

nuriz said...

org jitra ka ni hehe..buleh tgk gambaq banjir jitra..memang org takleh masuk jitra dah,nak pi bank ke apa ke semua tak boleh..huhu
adakah seteruk 2005 ni

saya_arief said...

anak2 kecil jangan main banjir.

Amni said...

hoho.. skang memang tengah banjir kat sana... kat sawak angin kencang je.. tapi tak sampai banjir lagi la walaupon hujan lebat...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uit..nak kena habaq kat laki akak nie..kampung dia banjir..hahahahaha...

Anonymous said...

dgr crta banjr tahun ni lg truk dr tahun 2005 dlu..fmly ak dh kna pndah,umah dh tngelam..ak tgk gmbr ni rasa mcm nk balik ja..
tolg uptde info trbru yer..=)

Ezal R said...

mak oi!! dalam gila.. nasib baik la aku xbalik minggu ni, kalu tidak, tahu la macam mana... abes sekolah aku tenggelam..

sepet said...

alahhh..kesian nye. memang kesian dengan mangsa2 banjir. tapi, nak buat mcm mane, banyak2 la bersabar yer dik.

Qu azniza ;) said...

zafirah,,, minx izin copy gambar ea

little ain said...

it's oke zack. syok tak syok kene balek jugak kan.

hujan emas di negeri orang.
hujan batu di negeri sendiri.

tapi lagi syok di negeri sendiri jugak kan.

ProfHariz said...

Alhamdullilah penang xdengar banjir lagi

Siti Mashitah Saidin said...

sedeynya tgok kedah banjir~
:(

ASaDa RyutaRo said...

heh.. entah sempat ke tidak org bisnes kereta tu pindahkan kereta2 diorang. klu tak sempat, rugi besar..

kalau masih paras ni, cam best ke banjir. tp klu dah tenggelam satu rumah, naya jugak..

acap said...

baru ingat nak balik jitra. dah banjir. harap2 banjir cepat surut

MIS SAFURAA said...

ksian lah org 2 t blk xley jln2..:)

dzulhelmy said...

banjer jgk umahku blkg smj tuh.. huhuh

eDdY said...

pergh....teruk gak ek banjir ni..
kepada adeq2...jgn maen air k..(^^)

.s.o.f.i.a. said...

nak nanges!!!!! ingat family kat jitra......

mama dah tepon tadi. our house tak affected (darulaman heights) tapi stranded gak sebab kawasan sekitar memang teruk tenggelam.......

.s.o.f.i.a. said...

panjang, mintak gambar nak buh kat blog bley???

shazika said...

sy penah mkn nt nasi kandar tu..x sngka dh banjir.

Hana Seman said...

Mohon izin copy gambar masuk blog..

Saya pun orang jitra, Tanah Merah.. Sekarang ni terputus hubungan, tak boleh nak pi mana2.

koko said...

bro..
update tuk pekan kepala batas bley x?

PinQib said...

budak cuti x?

Qaisarabalqis Binti Mohamad Zawari said...

rugi aku x balik jitra sebab dok kl rindu KAMPUNG Lahaq

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger