Online users

Follower

Monday, November 1, 2010

Kalau banjir...

Hujan kat Kedah turun tak berhenti sejak kebelakangan ni.Risau pula rumah tok kena banjir.Sebelum ni rumah tok tak pernah miss join bencana banjir.Harapnya tahun ni, rumah tak naik air la.Rimas perut tau tak kalau banjir.Jenuh nak mengangkat semua barang naik atas rumah.Mujur rumah tok kat atas tu besar.But still menyusahkan kami balik kalau banjir ni. Nak kena naik dan turunkan barang.Memang penat.Nak cuci rumah yang berlumpur satu hal.

Apa-apa pun ini semua kuasa Tuhan.Kalau Dia nak bagi banjir, banjir juga.Kita tak boleh halang.

5 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

oh...aku memang lemah bab2 ni. kusangka musim tengkujuh dan banjir hanya sinonim dengan pantai timur je bila bulan november tiba.

nasib baik rumah tok ceq kat atas bukit tepi pantai. haha XD

JaJa'Z said...

betul2..umah tok kita takkan banjir..hehhehe..zack, member cakap blah kedah sana hujan tak berenti dr semalam..kebanyakkan tempat mmg dah naik air...uum pun dah tutup jalan..

Queen M said...

awop..mmg msia skg asek ujan je..penang yg slalu panas pon dah jd mcm cite twilight dah..suh tok hg wat preparation siap2..tp atleast ujan x lebat sgt skg..

*tp sumpah syioookk sejuk2 cm neh tp stdy ilang ntah ke mana..hahaha*

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

ha td kat berita dok kata banjir kot area kubang pasu/kuala nerang..perlis pon ada..doakan umah tok zack xbanjir la kan..=)

eDdY said...

kat perlis dah banjir dah z@ck...huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger