Online users

Follower

Saturday, November 27, 2010

Minor accident

On the way ke rumahku, pengutip durian minor accident.Hah.Asyik accident je mamat tu.Tapi kali ni tak ada la sampai luka-luka.Just kereta kena langgar lari dengan 4WD.Ada few scratches kat bahagian tayar depan dan pintu passanger.Gelisah toksah duk kata la.Orang utara cakap peluh bercerau!Aku pun jadi cuak juga sebab aku yang ajak dia keluar.

Nak tak nak kena fix juga kemek tu.Mati weyh kalau mak dia tahu.Kena berleter satu, dan mungkin lesen kereta 'kena tarik' dengan mak sendiri.Dalam erti kata lain, nak guna kereta lepas ni susah la.Fikir punya fikir, kitorang pergi kedai pomen dengan harapan apek boleh tolong ketuk balik kemek tu within short time.Sekali apek tu cakap makan masa 1 hari juga nak siapkan.Sudah...


Keadaan sebelum

Try cari next solution.Ah-ha! Pergi car wash kasi sental itu kereta dan try request untuk polish lebih sikit kat tempat kemek.Rasa macam bahagia sangat bila tengok segala calar balar tu hilang bila di polish.Rasa lega sikit.Just kemek ja tak dapat nak fix.Tapi at least tak la nampak teruk sangat kecacatan tu.Hebat la pencuci kereta sekalian.Terima kasih kerana menyelamatkan kami.Lepas tu baru boleh nampak dia senyum.Kalau tak muka ketat ja.


Keadaan selepas disental.

p/s : Sampai sekarang mak dia masih tak perasan kereta tu accident.Bila aku tanya dia nak jawab apa kalau mak tanya, dia nak buat terkejut.Buat innocent.Good luck! Hahaha.

11 comments:

Peri PiA said...

aduhai....semoga dia dlm lindungan Allah..Amin

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhu~

dia cuba sembunyikan?

nanti aku bagitau mak dia~

kih3

anyss said...

Salam,
Huh! habislah dia kena sembelih bila mak dia tau karang hu hu hu

Meriahnya Aidiladha di Kelantan Edisi Tiga

Luth Textile said...

jahat budak ni..

Ain Suka Biru said...

sama la jugak cara aku
sblm balik jmpe mak
ilangkn dlu sgala calar
sblm kene leter

aahaha

Anonymous said...

penah accident dulu kt area sg petani...cuak...so esok tu polish kilat2...

dh berbulan lps tu bru gtau kt ayah...kata keta accident SIKIT hehe...

[z@ck] said...

Peri pia..
Amin.thanks 4 the dia :)

lord zara..
ko memang kn zara..busuk hati.hahaha

anyss..
mujur umah dia tadak parang..ngahaha

luth textile..
bulan jht..tp nakal..hiii

ain suka biru..
Kau pn 2x5 gak ka ain?hehehe..cunning gila

anon..
Ko accident area mana weyh?

Anonymous said...

dpn masjid sultan abdul halim kt area psar mlm tmn ria tu...

mamat india naik motor cium bontot keta.,.pkul 10 dh time tu...cuak gila nk turun deal..

sekali turun rmai gila india2 kerumun..dlm hati kata mampos ak....wlopon yg salah dia...

last2...abg india tu mai...dia kata...xpa rosak2 apa dia tanggung sbb si adik xda lesen...lega...

Att Ashburn said...

att eksiden ari tu zack. kene byr 500 hhaha

eDdY said...

pergh..hebat gak org kedai basuh keter tu...(^^)

Anonymous said...

boleh tanya tak..kedai ni area mana eh..nak sental kete saya gak la..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger