Online users

Follower

Sunday, November 21, 2010

Selepas banjir

Ada yang bertanya pasal keadaan rumah tok sekarang ni after banjir.Alhamdulillah, rumah tok ok.Tak banyak barang yang rosak.Tapi tak menahan tok claim 3 ribu duit ganti rugi dari kerajaan.Padahal barang dia bukan banyak pun yang rosak.Ahahaha.Mengarut la tok.

Karpet lenjun kena air bah.Busuk tarak hingat der.

Waktu aku sampai, banyak yang dah clear.Lumpur semua dah habis dah Pak Ngah dan Pak Su sental.Tinggal nak kemas barang dan mop lantai for second time pula.Agak serabut juga la barang lintang pukang kat atas rumah tapi kira bernasib baik juga la rumah dua tingkat.Ada juga space nak letak barang.Kalau rumah setingkat, haru nak bawa lari barang ke mana kan.

Jiran sebelah rumah.Kesian.Barang banyak rosak sebab rumah setingkat.

Hero tengah clear kan verandah.

Tangga verandah dah retak akibat lama sangat terendam dalam air.

Kusyen ancient tok dah rosak.Dump site baik punya depan rumah.Hahaha.

Mujur anak cucu tok balik tolong bersihkan.Kalau nak harap kat tok sorang, memang tak menang tangan nak bersihkan semua.

9 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

teruk jugak retak tangga tu. apa2 pon, selamat bergotong royong! =)

░♥si lampu neon♥░ said...

ALHAMDULILLAH, NSB BEK KO TOLONG2 ;)

hans said...

nasib weih rumah 2 tingkat
kalau setingkat memang serabut kepala otak

P/S : Kenangan Di Hostel : Bila Tiba Waktu Hari Minggu

ordinary89art said...

bgusnye cucu tokkkkkkk

PIDUT ASiS said...

Pergh...baguih hang no..hang tolong gak kan??tapi jangan tolong tengok ja..hahah

Hanida Lavida Moss said...

uhhh.. cian tok..

eDdY said...

seb baek kan umah 2 tingkat...
kalo x...huhu

Ai Adachi said...
This comment has been removed by the author.
Ai Adachi said...

time 2 jugak lah nk jemur bantal busuk.adoyai..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger