Online users

Follower

Wednesday, December 15, 2010

Artis lelaki Korea.Apa yang best sangat haa?


Ada yang tanya pendapat peribadi aku mengenai isu gadis remaja Malaysia yang tergila gilakan artis lelaki Korea.Tak cukup hot ke artis lelaki Malaysia sampaikan artis Korea juga yang menjadi pujaan hati?

To be frank, aku pernah mengalami era gilakan artis lelaki Korea.Cuma aku tak ada la fanatik sangat sampai letak gambar dorang kat FB.Ataupun ikut setiap perkembangan dorang.Nama pun tak hafal.Hohoho.Sebut la nama artis belah sana.Sekoq pun aku tak kenai.Aku jenis suka tengok muka.Asal handsome dan cute sikit, nak suka lah! Gitu.

In my opinion, ecewah.Macam tulis karangan BI pula.Gadis remaja sekarang lebih sukakan artis lelaki Korea kerana :

1) Mereka bermata sepet, berkulit mulus serta gebu dan bermulut mungil. Dalam erti kata lain jambu.Ada ka artis lelaki Malaysia yang macam tu? Que Haidar la paling sepet pun tapi sayangnya dia tak berkulit mulus dan gebu.Mungkin bagi mereka sepet itu sexy.

2) Gilakan watak mereka yang sangat gentleman, romantik,pijak semut pun tak mati.Setiap pergerakan tubuh itu barangkali sexy dimata gadis remaja Malaysia.Cerita kat Malaysia banyak berkisar pasal cinta tapi tak adalah gentleman sangat si lelaki.Banyak pegang watak korporat
dsb.

3) Faktor rambut juga mungkin menjadi daya tarikan artis lelaki Korea berbanding artis lelaki Malaysia.Kebanyakkan mereka berambut panjang dan ada gaya tersendiri.Rambut yang menutupi mata bisa mencairkan hati para gadis.Ya..mereka berjaya mencipta fenomena besar dalam industri salon dunia dengan trend yang dipanggil "Korean hairstyle". Ada ka Malaysian hairstlye? Non ado kan.

Holloh holloh holloh.

Adakah ini bermakna gadis remaja lebih sukakan lelaki jambu? Haa..itu yang eden tak pasti.Tapi personally, eden pun suka! Hahaha.

Thanks to Kamal Effendi for your thoughts. =)

16 comments:

Peri PiA said...

akak suke tgk citer korea,dah lame tak lyn hehe

name susah nk ingt,ingt name dlm drama jer

nyna said...

aku suka gila cite korea.
tap variety show lah sebab kelakar.

Imzainieyzulkipli said...

jangan lah terpedaya dengan muka jambu mcm tue.semua operate.kalau x caya g search kt google.siap ada muka sebelum selepas lg..terutama lee min hoo...tp kita x bleh nafikan dengan tarikan muka sebegitu berduyun peminat admire bagai nak gila.huhuh

Judiene said...

Aku suka part hairstyle dengan mata sepet ape kejadah sume tuh.
Tapi yg watak gentlemen pon suke gak.
Ahh sume la aku suke.
Aku tak minat korea tp menurut adinda2 ku, ketia-tiga faktor ini tepat dah sahih!
Hahahaha!!

░♥si lampu neon♥░ said...

aku sorg je dalam dunia ni tak minat org korea or artis korea yehhhh

QisTina said...

opppaaaa oppaaaaa sarangheyoooo

Queen M said...

ahahaha..ak suke laki korea doh..tgk ah ak nye gambo fb :P:P

Kamal Effendi said...

yo yo. zack berjaya membuat karangan menjwb soklan yg diajukan. TAHNIAH!

sebab2 yg relevan telah diberi dimana semuanya bercanngah dgn kamal effendi. saya bgi A+ utk content . haha

wah susah la nk carik bini cam gini kulit kita hitam legam, jambu jauh skali, pisang blh la kot! hahaha. syabas2 :)))

SUKA2! :DD

Izyan Ismail said...

dah tak ada BF..bercinta jer lah dgn hero Korea..okey sadis giler ayat...

.alie. said...

suka dia oran sebab watak dia orang..plus2 muka jambu2,mana tergoda u..
auwww~

nurezzat said...

hahaha..ezzat tak suka artis korea..
tapi ezzat suka belajar bahasa korea..


pssst : kawan2 ezzat siap aturkan lagi, yang mana pakwe diorang, yang mana tunang diorang, yang mana suami diorang, yang mana duda diorang...tak ke bangang tuh...wakakakaka!!!

PinQib said...

tu sekali nama nyer kim beommm. hehe


First TWO wheels Moment

Direview oleh blogger OTAI. Wootwoot!

eDdY said...

gadis2 skank ni suker ngan laki korea sbb terpengaruh ngan drama diorg...
dlm drama sumer baek..sbb tu la...

LilY said...

ya ! suka2 tp dlm drama ja lah..
huhu..xdo lak tbawak..
nama pon xleh nk igt kiranya bkn peminat lah tu kan..
uewwww.. !

Anonymous said...

aq ske gile kt artis korea..coz diorng 2 cute sngat tergoda aq..
dh ar mke jmbu2..nk dikate kn sweet arr..auww..lebih2 lgi husband aq Lee Jun Ki..hehe~ske mate sepet dia..

plain jane said...

mintak maap le klu aku ckp penampilan dieorg ni cam gay...takde/kurang ciri2 kelakian sejati. aku x minat laki muke jambu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger