Online users

Follower

Friday, December 10, 2010

Bila lelaki shopping.


Pak Su shopping sakan.Bukan senang nak tengok lelaki shoping bagai kan.Mula mula pergi cari rokok dulu.Yup.He's a smoker, a marlboro man.

Sudah kat situ, pergi Pandak Mayah pula.Mencari kasut kerja.One thing I learn about men is that dorang sanggup berhabis banyak ratus just for one particular thing as long as benda tu berkualiti dan tahan lama.Pak Su cakap beli mahal tak pa, asalkan boleh tahan 5 6 tahun.Yup.Betul tu.Tapi kalau macam aku yang still belajar ni, memang tak mampu la nak beli kasut sampai RM 180 sepasang.Lagi satu, memang barang lelaki mahal.Paseipa haa?

Ini kasut banyak mahal ooo.Rm450.Diperbuat daripada kulit burung unta.Salesgirl cakap harga macam ni tak dapat kat luar pulau.Harga ni special kat sini ja.Homaigod.Kulit burung unta!

Noh.Pak Su angkut sampai dua pasang.Bila minta less kat salesgirl tu, dia cakap tak dapek nak bagi sebab boss kedekut.Hahaha.At least bagi la percuma kalendar ke apa kan.Berani gila dia cakap macam tu.Ye lah.Boss outstation.Berani la kan.Cuba kalau boss ada kat situ, pijak semut pun tak mati weh.

6 comments:

Amni said...

memang barang lelaki mahal giler.. nak carik baju pon mahal.. inikan pulak kasut segala... huhu... barang popuan gak senang nak beli kan.. hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

eh xde la mahal..klu pandai cri bole dpt brg laki yg agk murh n berkualiti..

Faizal n Fashitah said...

Perghhh cantik kasut tuuu. Inshaallah kalo pegi Langkawi next year saya pun nak grab satu lah XD

eDdY said...

tpi kadang2 aq rase xper jer pakai barang murah ni...
kalo rosak pon xder la menyesal sgt..hehe

Peri PiA said...

lelaki sekali beli lagi dasyat hehe

TanpaGraviti said...

"One thing I learn about men is that dorang sanggup berhabis banyak ratus just for one particular thing as long as benda tu berkualiti dan tahan lama."

Betoi! Sebab tu kami jarang shopping..hehe (sebab tahan lama)

"Lagi satu, memang barang lelaki mahal.Paseipa haa?"
Yang nih taktau pasepa. Dulu orang tanya pun taktau nak jawab camna..

PS: Sori menempek kat blog Pirah, terasa déjà vu bila baca topik nih.. hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger