Online users

Follower

Friday, December 10, 2010

Haji Ismail Group.

After Idaman Suri, kami pergi Jetty Point pula.Seperti biasa, orang ramai.Berpusu-pusu.Untung la siapa yang buka bisnes kat Langkawi time cuti sekolah ni.Kami menuju ke Hj Ismail Group.For those who don't familiar with this name, it's actually a store name.Ala-ala macam Idaman Suri juga where you can find many things such as chocolates, kain batik, cookware, dinner set, cutlery, luggage and etc. Tapi kat Jetty point ni, dikhususkan kepada bahagian pinggan mangkuk dan kain batik sahaja.Dan Ismail Group ni bukan ada kat Jetty Point je tau.Kat Pandak Mayah pun ada.Banyak store.

Mak Su tengah pilih kain batik 3 serangkai.

Aku tak berapa minat sangat masuk kedai macam ni sebab tak reti la nak pilih set pinggan mangkuk.Macam macam jenis ada.Corelle, Pyrex, Vintage, Luminarc, Noritake dsb.Banyak! Tak terpilih weh.Lagipun, usia aku tak sampai stage yang bernafsu tengok pinggan mangkuk ni.Well, I guess it's because I don't get married yet.Tak ada rumah sendiri.

4 comments:

hans said...

haji Ismail group nih kaya gila kut dekat Langkawi

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

AdiaLuze said...

HIG ni org melayu punye, while Idaman suri tu kalo tak silap pemiliknye kristian kot...KAlo tak silap laa...

Tp, kalo beli aper2, akk prefer HIG kot sbb senang nak jmpa kedai dier kat Langkawi ni...Hehehe

eDdY said...

ni mmg kedai emak2..haha

Peri PiA said...

akak dah pandai sikit,maklum la dah jd bini org hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger