Online users

Follower

Thursday, December 2, 2010

Border pass


Al-kisahnya teman Kak Fanah renew passport kat Wisma Persekutuan yang baru.Jarak tak jauh dari rumah tok.5 minit dah sampai.Mujur ada Abang Farhan yang kerja kat situ.So, dapat privilege potong queue masuk ikut pintu belakang.Ngahaha.Not good not good.Tapi terpaksa gunakan privilege yang ada sebab in hurry masa tu.Nak pergi tempat lain pula.Kak Fanah nak pergi Vietnam tak lama lagi.Passport pula dah nak mati lagi 6 bulan.Baru aku tahu yang passport kena renew 6 bulan sebelum tamat tempoh.Kalau tak, konfirm tak lepas kalau nak keluar Malaysia.Then, Pak Lang suruh aku buat border pass.

Keciwi habaq hang ada border pass Siam.Ngahahaha.

Apa itu border pass? Haa..Border pass ni guna untuk masuk Siam.Keistimewaan untuk pemegang IC yang lahir kat Kedah, nak masuk Siam tak gaduh nak pakai passport.Just perlu ada border pass ni ja.Bayar RM 10 dan border pass ni tahan untuk 6 bulan.Excited habaq hang nak pi Siam.Ini pun sebab Pak Lang yang nak bawa aku.Harap nak pi sendiri,memang tak jejak la kaki kat Siam tu.Lagi satu,excited nak borong baju sebab dengar kata orang, baju kat sana murah.Huih.Teruih tak sabaq nak pi.

Aku :You.I dah buat border pass nak masuk Siam.
Dia : Ooo..ya ka?
Aku : Lepas ni bolehlah nak kahwin lari kat Siam.
Dia : Hahahaha.Nakalnya you ni.

Bahahahahahahahahaha!

12 comments:

eDdY said...

haha...ader niat nak kawen lari ka z@ck???

[z@ck] said...

eddy..
haish..tadak aih..melawak ja la

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...soping lagi...

yg dialog tu jgn buat yer..not good not good...

Lizzie Yasmin said...

alamak best nya, tingin nak ke sana tapi tak der orang pun nak teman.. nak ikot bleh?? hehehe

Judiene said...

Org kat Kelantan pon boleh jugak buat boarder pass.
Kitorang da selalu buat ni nak masuk Golok.
Hehehe.

miss minn said...

cis jelesnya senang nak kahwin larii...agak agak rita rudaini dulu mcm mane ekk...?

nurawanees said...

kawen kt siam???!!ayoyo..jgnn!!;P

nyna said...

ahahahha.
part nak kawin lari tu aku tak tahan nak gelak.
kelakar la ko ni zack.haahhaha

aMoR said...

nk ikot bole"

FaDLi said...

enjoy in vietnam!... read my trip journey in vietnam... mane leh dpt tipss ke

Emiliano Zapanta said...

awat buat border pass? kenapa tak pakai ja you punya passport?

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
i wont sis.. =)

Lizzie Yasmin..
jom!

Judiene..
ek? baru tahu..hehehe

miss minn..
erk.no komen =P

nurawanees..
hahaha..just joking la dear.mana berani bt mcm tu

nyna..
hehehe

aMoR..
jom!

FaDLi..
will do ya!

Emilio Zapanto..
actually memang nak guna passport tapi prosedur remeh sikit berbanding border pass =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger