Online users

Follower

Thursday, December 2, 2010

Upah jahit

Dah lama tak upah orang jahitkan baju.Sekarang ni zaman pakai beli siap ja dari butik.Especially for those yang tiba-tiba ada event nak kena attend.Mana sempat nak hantar upah jahit kan? Solution nya, beli siap la.Tapi seksa juga la nak keluar duit.Paling kurang RM50.Itu kalau jenis yang bunga biasa.Kalau yang kain lembut,kain lace, labuci sana sini, mau RM 200 sepasang!Gilo.Cantik memang cantik tapi duit kena berkepuk la der.

Hari tu time pergi kedai kain,ada berkenan satu kain ni.Terus beli noks.Teringin pula nak perabih duit upah jahit.Nak buat fesyen fesyen la konon.Kira ini redeem balik la baju raya tahun ni.Aku tak ada baju raya tau tahun ni.Recycle baju tahun lepas ja.Huhuhu.Selalu aku upah kat Mak Long tapi sekarang dia dah pindah rumah.Susah nak pergi rumah baru dia.Kak Fanah recommend sorang auntie ni.Dia selalu hantar kain kat auntie ni dan memang puas hati la dia jahit.Oh.I like.Aku pun minta macam macam.Nak buat sulam la, nak buat kembung macam Dato' Ct la, nak renda bagai.Kes balas dendam.Sekali dia cakap dia tak dapat nak buat semua yang aku minta sebab kain tak cukup meter.Aku tinggi sangat.Huhuhu.Hampa sekejap.Tapi tak pa.Dia janji akan buat secantik mungkin.Siap la aku kena bayar mahal nanti.Huhuhu.

Oh. FYI, baju tu aku nak pakai raya tahun depan.Hohohoho.Gila awai tempah kan? Nak tak nak , kena la siapkan awal before aku balik Welly nanti.

7 comments:

inihidupaku said...

haha mmg keciwi..aku bju raya pun xdak bayang lagi kot.hahaha

Fyzal said...

wah.. advance betul utk raya tahun depan.. dah siap tempah baju raya.. :)

hans said...

keciwi juga la ang noh
hahahaha
aku xbuat apa lagi pun

P/S : Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

Dee said...

jgn pakai2 tahun dpn x muat sudah..kehkehkeh..

[z@ck] said...

inihidupaku..
bukan keciwi weyh.tapi preparation awal.hohoho.

Fyzal..
hehehe..org duk obersi.terpaksa buat baju awal.huhuhu

hans..
hang tak pa weyh.boleh beli siap.aku? non ado kat welly tu haa..

Dee..
akak! jangan sebut!

eDdY said...

awal tul z@ck...
kal kat nz xder ke kedai nak upah jahit?

[z@ck] said...

eddy..
mana ada..kalau ada, dah lama aku hantar kain upah weyh.huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger