Online users

Follower

Tuesday, December 7, 2010

Cerita Langkawi


Where should I start? Ok. I guess cerita dari permulaan perjalanan la naa.Molek sikit.Naik feri pukul 4.30 petang.Orang sangatlah ramai.Sesak bukan main.Dah lama tak naik bot.Agak terkejut tengok harga tiket dah naik sampai RM 23.Dulu time aku study kat Langkawi, tiket just RM 18.Itu 8 tahun yang lepas la.Wah.8 tahun! Rasa macam tua benar dah haa.

Orang kita kata 4.30, pukul 5 baru gerak.Sementara nak load barang lagi.Cuma satu ja yang aku kurang puas hati.Selagi tak full seat bot tu, selagi tu la dorang tak gerak.Style nak bagi penuh juga.Dah kalau tertulis kat tiket 4.30, 4.30 la gerak.Ini kalau kat Welly ni, tak ada maknanya dorang nak tunggu.Tepat 4.30 dah gerak.Macam mana la orang kita nak maju kalau beginilah sikapnya.Style kira nak untung ja.Hati customer tak mahu jaga.

Geng veteran dah masuk kereta.Hahaha.

Dekat 2 jam juga la baru sampai ke Langkawi tu.Tunggu Abang Fawzi datang ambil geng-geng tua.Kami yang muda mudi ni naik van ja.Kereta sewa tak dapat lagi.Ramai sungguh umat manusia.Kena pula sekarang ni tengah cuti sekolah.Memang berlungguk la orang luaq masuk Langkawi.Kami stay kat rumah Kak Jaja (sepupuku). Rumah dia cantik sungguh.Nanti aku tunjuk kat next entry naa.

Dah banyak berubah dah jeti ni.Dulu zaman nek muda muda, mana ada maju macam la ni...Uhuk uhuk uhuk.

8 comments:

Fyzal said...

wah .. langkawi.. baru 2 kali sampai langkawi.. mcm nak pergi lagi tp tiada kesempatan.

very nice place. :)

hans said...

aku xsabar nak ratah coklat

P/S : Kisah Dongeng Telefon Awam Dan Telefon Bimbit

Izyan Helmi said...

makcik z...next entry nnt sila bwk i bersiar2 ke langkawi ye. program melancong besama zack ke langkawi thru blog..hebat gitu :p

Faizal n Fashitah said...

Wahhh...lama tak pegi langkawi. Inshaallah tahun depan mesti kene pegi gak XD

shera haifa said...

dh 14thn x p lngkawi..dh bnyk brubah ann

sizuka[Izzati] said...

whoahhhhh zack beli cekelat weh!ahahaha~

SyahmiFikri said...

wah2,.. best nye.. dah lama koet tak g sana.. lala~

eDdY said...

kat mesia biase la tu..
ckp kul 1..tpi kul 2 baru buat...haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger