Online users

Follower

Wednesday, December 8, 2010

Teratak indah


First morning in Langkawi, bangun tidur terus keluar rumah.Nak snap gambar rumah Kak Jaja waktu siang.Mak Su asyik cakap rumah dia cantik.Ala ala chalet kampung gitu.Ramai tourist berhenti ambil gambar.So, aku pun ala ala tourist juga la ni.Hehehe.Oh, btw, pak mertua Kak Jaja ada manage homestay kat sini.So, kalau sesiapa yang rasa nak duduk rumah area kampung, tak nak duduk hotel, bolehlah duduk homestay sini.

Siap ada pangkin lagi you'olls.Lepak lepak makan pelam cicah garam belacan sedap nih!

Rasa nyaman benar duduk kat luar rumah dia ni.Rumput menghijau.Ada pokok nyioq.Rumah tok mana ada rumput dah.Habis semua kawasan dah disimen.So, feel kampung tu kureng sikit la.Tapi kat rumah Kak Jaja ni, memang feel duduk kampung betul la.

Ada itik juga! Hah.Kolam ni selalu jadi port Abang Fawzi mengail ikan.Senang weyh.Keliling rumah semua ada.Kira convenient la habaq hang.Rumah dia tepi jalan.Seberang jalan kedai makan.Depan rumah ada orang jual tembikai.Memang lengkap betul hidup.Hohoho.

4 comments:

QisTina said...

mmg kampung style!

eDdY said...

waa...best nyer...(^^)

Izyan Helmi said...

zack...gmba dlm homestay xde ke. gmba 1st tu ke die homestay nye??

[z@ck] said...

Izyan Helmi..
gambar dalam tak amik la plak.hehehe.sebab i duduk rumah private..yg homestay rumah sebelah i..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger