Online users

Follower

Thursday, December 30, 2010

Kecewa dengan sikap pemandu bas.

Dah lama aku perasan benda ni.Tapi aku tak tahulah whether aku yang bad luck or apa.Setiap kali aku tahan bas Mara Liner, mesti dia tak berhenti.Haram J betul.Tak kira la dari Alor Setar atau Jitra, sama ja! Hangat hati betul la.Last last ambil teksi juga.Tak tahulah apa salah aku.Aku tunggu kat bus stop kot.Lainlah kalau aku tunggu kat tepi jalan.Memang maki hamun juga la aku kalau dia tak berhenti.Nak kata orang ramai dalam bas tu sampai tak cukup seat, tak juga.Kosong ja aku tengok.Apa guna weh bawa bas kalau tak nak ambil passenger? Kira nak pederaih sampai kat stesyen ja.Makan gaji buta namanya tu.Memang aku dah sabar lama dah.

Tak faham betul la dengan sikap driver bas sekarang ni.Kalau dah nama pun bas awam, patutnya berhenti la bila orang dah gawang tangan kat bus stop tu.Public percaya pada bas awam untuk bawa dorang dari satu destinasi ke destinasi lain.Bila driver bas buat taik macam ni, memang orang akan panas hati la.Mujur ada teksi.

Lepas ni haram aku nak tahan Mara Liner kat bus stop.Sombong sangat dengan aku.Merajuk!

5 comments:

AcanCapik said...

ambik nombor aduan kat belakang bas tu. amik sekali nombor plet dia. pastu buat aduan. huhu

PinQib said...

hehe. xpenah kot kna camni.
tp jgn memain, bas ngn kite, menag bas lg taw

"Above all Life should be fun!"
"Take time for some Fun in Your Life Today!"

| Hidung KUCING| Soccer FIGHT |

sha89 said...

haha sabar jelah ek...lain kali xyh tahan, ko tabur je paku kat jalan tu haa...confem bus tu berhenti hihi ;)

RedBoys said...

eh. org alor star ke jitra ni? saya pon org kedah gak. area jitra. keh2.

bas mara liner. hurm. so far ok je. kalau saya tahan dia berenti je. cuma kadang2 je melepas. huhu

eDdY said...

mara liner bkan bas express ka??
sori..lamer dah x naek bas..xtau..huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger