Online users

Follower

Thursday, December 30, 2010

Mula mempercayai kuasa life jacket.

Last time pergi Tasik Dayang Bunting, aku tak mandi pun.This time, aku decide nak turun dalam tasik tu juga.Sewa life jacket RM 5 sejam.Bila dah pakai life jacket, aku dan Wan ambil masa juga nak turun kat bawah tu.Takut weh. 30 kaki.Dalam tu! Tak percaya dengan kebolehan life jacket untuk terapung.Tak boleh blah Wan la.Dia tahu berenang tapi dia pun cuak nak turun.Aku lagi la cuak.Sampaikan pak cik sebelah tangga tu tengok semacam je kat kami.Last last turun juga.Tapi kan, tengok je lah gambar bawah ni.

Nooh.Berpaut tak lepas der! Takut! Kaki tak pandai nak kayuh dalam air.Huhuhu.

Still berpaut kat tepi tebing tu.Time ni rasa macam telur di hujung tanduk.Depa suruh aku lepas slow slow tapi aku tak berani.Muka cuak tapi at the same time rasa nak gelak pun ada.Rasa macam useless nak mampoih.

Akhirnya, lepas juga dari berpaut kat tebing tu.Hihihihi.I dah pandai kayuh kaki dalam air you'olls.Syok syok.Ku mula mempercayai kuasa life jacket untuk mengapungkan pemakainya.Hehehe.

See see.Now I can float dengan suka hatinya.Dah mula berani pergi sampai ke tengah tasik!

Paling dahsyat, aku terjun dari atas tebing ke dalam tasik! Ada life jacket.Tak perlu risau.Hahahaha.

p/s : Credit to Adawiah for the pics.

7 comments:

AcanCapik said...

nama pun life jacket kan. kompom hidup punya lah dalam air. huhu

shark said...

aisey...
cam best jer tue..
life jacket mmg pnting
cuma stengah org jer rimas nk pakai

NeenaAnuar said...

dah lama tak gie langkawi.. Zack kat tasik dayang bunting tu dah takde ikan keli yg leh wat foot spa ke? dulu2 akak pegi ade tau.. :D

░♥si lampu neon♥░ said...

rasa nak beli satu life jacket !

eDdY said...

hehe...
bagus2...
walaupon takut..brani try tu yg penting(^^)

aliza said...

beshnye berenang2

Just.wanie said...

best2 !

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger