Online users

Follower

Wednesday, December 29, 2010

Pantai Pasir Hitam

Balik dari kenduri, terus jalan jalan.Hentam sajalah pakai baju kurung.Nampak ayu sikit noh.Off we went to Pantai Pasir Hitam.

"Kandungan tourmalin dan ilmenit yang banyak di dalam batuan granit Gunung Raya ini telah menyebabkan kawasan pantai ini berwarna kehitaman." Copy direct dari info board.Hehehe.Ku ingat terbentuk dari sulfur sebab ada bau macam sulfur sikit kat pantai ni.

Pentingnya ada info board di semua kawasan yang menjadi tumpuan pelancong dalam dwibahasa iaitu Bahasa Malaysia dan English so that masing masing boleh faham kenapa tempat ni terbentuk dan sekian sekian.
Wewiitt...adik manis, kasi ngorat sikit boleh tak?

Baru ku perasan, tempat menarik kat Langkawi ni kebanyakkannya sikit je tarikannya.I mean, kalau pergi Pantai Pasir Hitam, dah tinggal sikit je tempat yang ada pasir hitam.Kalau kat Beras Terbakar pun sama juga.Satu spot ja yang tinggal.

Moral of the story, peliharalah tempat bersejarah.

6 comments:

shahjiehan said...

o0o...nk g lagkawi jugak la.boleh jmpa gadis berbaju kurung~ ahaks

LaYar_LaRa said...

1st tyme dgr pasal pantai pasir itam nih,cam mnarik je..--> nampak sgt buta sejarah...:)

[z@ck] said...

shahjiehan..
just ada kat pantai pasir hitam ja weh.hahahaha

Layar_LaRa..
hahaha..me too!

Peri PiA said...

ayu z berbaju kurung ditepi pantai :)

akak xpenah pi ni,penah gi pantai beras basah??betui x?lupe la =))

eDdY said...

mmg kaler itam ek pasir situ..
xpernah g lagi sini..

[z@ck] said...

Peri PiA..
yup..ada pantai nama beras basah.. =)

eDdy..
yup..memang kaler hitam.dulu lagi hitam.sekarang dah tak banyak dah

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger