Online users

Follower

Wednesday, December 1, 2010

Sabun papaya

Waktu aku kat Welly, aku dah stop pakai facial wash sebab lagi aku pakai, lagi kering muka aku.Tendency kulit nak mengelupas tu sangatlah tinggi.So, kat sana memang aku tak cuci muka langsung.Sana sejuk.So, muka tak berminyak.

Bila balik sini, noohh..tak pakai cleanser sehari, muka dah macam apa dah.Berminyak bukan main.Since muka aku ni sensitif sikit, aku tak berani nak pakai produk sebarangan.Allergik dengan facial wash kat pasaran tu.Last-last tak tahu nak pakai produk apa.Aku bantai pakai sabun papaya.So far ok ja muka aku.I mean, tak ada la tumbuh banyak lagi jerawat or apa.Kira ok la untuk segarkan dan menyucikan muka.Cuak juga aku bila Kak Fanah cakap sabun papaya ni diharamkan sebab tak elok.Tapi dia pun tak pasti.Disuruhnya aku google.Terbukti sangkaan dia salah.Sabun ni tak bahaya pun weyh.Ok ja.

Actually, sabun ni untuk memutihkan kulit.Seketul RM6.Pakai 6 bulan belum tentu habis lagi sebab saiz dia besar.Dan nak cuci muka macam hang nak sabun badan hang.Sekali pakai tak banyak pun.Jangan terkejut kalau lepas cuci, muka rasa tegang semacam.Memang macam tu.Bila lama-lama dah tak rasa tegang dah.Hehehe.

Ok noks.Lapaq la pulak.

15 comments:

hans said...

dulu waktu aku diploma
aku ada satu assignment
kena rebrand balik jenama sabun nih
jahaha
aku tak tahu la sekarang macam nih
tapi dulu sabun nih lembut sikit
senang lembik
sekarang xtahu lah

P/S : Kelab Bola Sepak Kalah 55 - 0.....Ini Main Bola Ker Apa? Hahahaha

rinaDOrina said...

wah..wah... aku pun pakai sabun ni jugak. memang best! aku pernah tukar pergi facial wash yang berjenama tapi muka still berminyak. Mahal erk kat sana, kat tempat aku RM2 dah dpt, mebe sebab Sabah dkt ngan Filipina kot. Sabun ni guna untuk mandi pun boleh sebabnya dia boleh memutihkan kulit badan jugak especially part2 siku dan lutut.

a d r e y n i e e l i s y a said...

aku pn pakai sabun ni...
kalo tym bajet utk beli yg lain non hado..

stakat ni xda la efek apa2..
bru ja pakai dua minggu..
huhu..

[z@ck] said...

hans..
sabun ni kalau tak kena air, tak lembik.tapi once dah terendam dalam air, memang lembik

[z@ck] said...

rinaDOrina..
pergh.murah gila kat tempat ko.oo..boleh ek pakai kat badan?aku tak pernah pakai kat badan.hehehe..lepas ni nak try lah!

adreynieelisya..
hahaha..pakai sebab tadak bajet? gud one.

hans said...

hah
betul lah tu
hahaha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dulu2 zaman skolah pakai la sabun ni.. tapi skrg guna fair n lovely ja.. sbb sabun tu dah xsesuai ngan kulit sumi.. hehee~

Peri PiA said...

bau wangi kan sabun ni, ;)

kella said...

ohhh... mcam bagus je sabun tu? mana nak dapat ni... kerat sikit buleh.. ? ;p

afifaa. said...

kak, dulu pakai sabun ni. lepas tu muka jadi pedih-pedih. tegang semacam. pastu dah tak berani nak pakai. sakit.

mahal kat sana. sini rm 3.

Softtouch [Hanim] said...

tahu sabun nie..tp akak xpernah guna...yelah z cni kan panas mmg cpt jer berminyak...so kenelah pakai cleanser

eDdY said...

member2 aq pon ader yg pakai sabun nih...

suraya said...

sabun nie tajam n kulit muka sy..lepas pakai jadi kering gile kulit n ade skali tuh...sampai berdarah jerawat..hahah

sheila ahmad said...

time skola dlu pkai.1 thn pkai muka jd halus n putih.mmg nampak beza warne kulit..tp jge2 la muke lbih cpt terbakar sebab sabun nie menghakis kulit...tp best jgk pkai.

IEJA 3SHA said...

Assalam...
Sibuk me google psal review sabun papaya.
Skali jumpe ni...klu sabun ni me dah start pkai time skolah rsa dah 15year lpas dah ada.Bgus,murah & mujarab.Time tu babyface skincare menggila hot..tp dah dihramkn coz ade bhan terlarang.Tinggallah sbun papaya ni..serius ok tau..tryla..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger