Online users

Follower

Wednesday, December 8, 2010

Tasik Dayang Bunting


Singgah Tasik Dayang Bunting pula.First time datang sini.Teruja lebih sikit habaq hang.As usual, orang sangatlah ramai.Geng veteran tak larat nak panjat tangga untuk ke tasik.Geng muda mudi ja yang gagah perkasa panjat tangga.Gigih oh nak tengok tasik dia.Kononnya orang yang mandi kat sini dipermudahkan untuk bunting.Ish.Rugi tak mandi.Hahaha.

Kera main puntung rokok.Hihihi.Ku ingat dia hisap rokok tu.Otai la lu!

Di sepanjang perjalanan, kami ditemani oleh kera kiri kanan.Kera kat sini behave weyh.Langsung tak kacau orang.Depa ni kita tak boleh start bagi makanan.Kejap lagi sekawan datang ligan hang.

Naik turun tangga nak sampai ke tasik tu.

10 minit berjalan, sampailah kami ke tasik Dayang Bunting.Kedalaman air sedalam 10 meter.Huih.Cek tak berani nak terjun.Even yang tua pun pakai life jacket.Aku dah trauma lepas hampir lemas kat Lata Bayu last few years.Kalau kaki tak cecah dasar, memang aku akan panik.Tengok cousins mandi ja la.

Nurul, Nisah dan Izzat ja yang turun.Yang lain tak berani even ada life jacket.Hehehe.Sewa life jacket RM 5 per pax.

Kalau nak naik benda alah ni, RM 20.Duration pula tak pasti berapa lama.

Eh eh.Ada lelaki hot tak berbaju la kat belakang.Auch.Hahaha.

12 comments:

AcanCapik said...

ish, jeles!

Rara Nasiha said...

tak bkesempatan lg. tp memang tringin mau pegi. :)

noorafzan said...

rugi le tak mandi..cecah2 kaki kat airpun jadi le..

Hanida Lavida Moss said...

berjalan je keja ang. jeles :p

eyes143.. said...

bila da turun n nak naek balik. ya Allah. nyesal tak suda. kejung kaki neh abeh. huh

Ilham Liyana said...

aku rendam kaki ja brani. sbb kalau mandi dok teringat crita boya putih dlm tasik tu. HAHA takot boya ngappp!

Judiene said...

Best giler weyh mandi air Tasik Dayang Bunting ni, siyes cakap.
Rugi woo hang tak turun mandi sekali.
Hehehe.

fatinazierah said...

ramainya org..musim cuti kot..
time sy pi xrami org.tourist jepun je.tu pon fmily 3 org..
sunyi ja..lagi la tkut nk mnde..
sua kaki ja..haha

Deqna said...

syoknya, hari tu pergi tak sampai pun ke pulau dayang bunting.. dengar kata air kat situ tawar kan walaupun dikelilingi lautan..

eDdY said...

pandai ko posing betol2 blakang mamat separa bogel tu ek..haha

[z@ck] said...

AcanCapik..
hahaha..pi la langkawi

Rara Nasiha..
tak pa.ada free time nanti pergi la ye =)

noorafzan..
tak berani yo

Hanida Lavida Moss..
da nama pun cuti..mmg aku keja berjalan je lah.hehehe

eyes143..
ye ke?

Ilham Liyana..
sungguh ka ada boya putih kat dlam tasik tu?

Judiene.
tak pa..nanti aku nak pi lagi..hehehe

fatinazierah..
hurm..btol juga tu..kalau sikit sgt pn tak best..

Deqna..
haa..btoi..kagum juga..macam mana ye boleh jadi macam ni..

eDdy..
excuse me..dia yang mai tempek dalam gambar ni...accidentally..hehehe

NeenaAnuar said...

zack kamoo tahu atau tidak yg kamoo sudah kurus dear! nie pada pandangan mata akak yer! mat salleh kat belakang tu memang gggggrrrrrrrrrr.... hahahaha... :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger