Online users

Follower

Sunday, December 19, 2010

Tutorial update blog menggunakan iPod touch.

Ramai yang tanya macam mana nak update blog through iPod.For those yang guna iPod mesti melalui nasib yang sama di mana kita tak boleh create post kan? Just boleh view dan reply komen ja. So, ada jalan lain untuk update blog indirectly menggunakan email.

First of all, korang kena ubah setting email kat blog.

1) Pergi kat DASHBOARD. Ambil option SETTING.


2) Kemudian, pergi kat option EMAIL & MOBILE.

Klik untuk tumbesaran.

3) Ok.Kat POSTING OPTION yang dibulatkan tu, ada suboption EMAIL POSTING ADDRESS.Kat situ korang kena isi preferred email dalam kotak tu.Jangan tiru yang atas tu pula weh.Itu aku punya.Hahaha.Kalau nak senang, bubuh la nama blog korang.

4) Kemudian pilih first option iaitu PUBLISH EMAILS IMMEDIATELY.

5) Save setting.Siap.

Klik untuk tumbesaran.

Sebarang permasalahan, boleh drop kat komen ye.Selamat mencuba!

4 comments:

dari kelate ke copenhagen said...

nak kene cuba nih..thanxs for the infoz

Whoopz said...

Sama mcm gwa update guna operamini..

Mr.Clive said...

kene kumpul duit beli ipod touch dulu... :'(

mamma mia said...

hehe zack ape nickname facetime hg utk ipod?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger