Online users

Follower

Monday, January 17, 2011

Baru faham.

Baru aku faham perasaan mak mak kat rumah.Penat juga jadi surirumah ni weh.Tambahan pula kalau dah ada anak ramai.Setiap hari, otak kena merangka nak masak apa.Kalau buat last minute, jawabnya pukul 3 petang baru siap semua lauk pauk.Tok extend seminggu lagi bercuti.Aku ni yang terkontang kanting kat rumah.Mati akal nak masak.Barang mentah dah nak habis.Duk ulang telur, ayam, telur, ayam.Ikan tak ada! Tekanan jiwa.Malaih nak pi kedai cari ikan.End up asyik jamu benda tu ja la dekat adik adik aku.Sampai satu tahap, tanya depa nak makan apa sebab aku memang dah buntu nak masak apa.Duh.Nampaknya kena banyakkan lagi skill memasak ni.Belum cukup mantop lagi ni!

Lagi satu, kena bangun awal pagi buat breakfast sebab Ika sekolah petang.Asyik asyik nasi goreng.Hari ini ubah sikit.Buat bihun goreng.Nah.Pagi pagi dah ketung ketang kat dapuq.Kalau tok ada, jangan haraplah nak serajin ini.Hohoho!

3 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

memang mencabar. rotate la menu tu, buat western plak. spaghetti carbonara ke, linguine ke, lasagna ke. sushi pon apa salahnye. oh, ikan takde... =___="

eDdY said...

kakak yg baek..hehe

Cik Aien said...

tok cuty happy sakan nampk.hahah!

ekau dh boleh jalan dulu. kaawen!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger