Online users

Follower

Saturday, January 22, 2011

Cendol Pulut Jo.

Memang sengaja nak kasi korang terliur.Hahaha.Cendol pulut JO! Kot belah Kedah ni memang dah sedia famous.First kedai dia kat Changlun.Lama dah buka since aku di bangku sekolah rendah lagi.Sekarang dah ada branch kat Titi Gajah dan Sungai Petani. Tang pulut tu paling sedap. Wondering if they prepare cendol by themselves or not.'Coz rasanya sedikit berlainan dari cendol di tempat lain. Warna pun lebih pekat.Adeh.Cek pula yang terliur tengok gambar ni.Wuwuwu.

11 comments:

unieMARKS :) said...

suka jenguk blog nih cz slunya bila jenguk jaa ada mknn . heee . omg ! lapaq

Pja Ismail said...

aku mmg terliur zack! T_T'

Miza Yusof said...

terbaik! miza suka :)
selalu pi makan kat changlun ja.
tktau pulak kata dah cawangan kat titi gajah dengan sungai petani. makin maju dah jo tu :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kalo sedap tu mungkin buat sendiri. ehehe. sedap. weh post boleh?

*cimOt* said...

arghhhh..dah lama xpekena cendol pulut..huhuhu

eDdY said...

pergh..
kalo tgh hari tgk ni..moh meleleh air liur..hehe(^^)

~wani~ said...

xtahan tgk cendol pulut nih..nmpak tersangatlah sedap..hehe

zikeryhassan said...

gila! lama xdapat cendol pulut.

[z@ck] said...

unieMARKS..
hehehe..sementara boleh bubuh banyak gambar makanan Malaysia kat blog ni, selagi tulah ada entry pasal makanan =)

Pja Ismail..
yes!

Miza Yusof..
tu yg paling sedap.i dah try kat titi gajah, pulut dia keras sikit

Oshinz d Senorita..
apa kata hang suruh org kedai ni yg pos kat hang? hehehe

cimot..
kena pekena..!

eddy..
time aku balas komen ko ni, time tengahari.aku tgh terliur! huhuhu

~wani~..
yup.it is!

zikeryhassan..
kena dapatkan ye =)

Puteri Emas said...

Salam, saya pernah p makan cendol berdepan dengan ADK (Anti Dadah Kebangsaan), dekat dengan JPJ SP/ Bandar Puteri Jaya sana. Namanya Cendol 696. ni cawangan ke 5 dr famili yg sama, sebelum ni adik beradik dia yg buat di Kepala Batas, Bertam, Maklom. Mmg best… kalau nak merasa boleh call tokey cendol Puan Siti. Tapi rasanya bulan puasa ni dia buat lewat sikit khas utk org berbuka.kalau hari biasa tu mula jam 11.30 am smpi habis. POWER cendol dia..

Puteri Emas said...

lupa bg no hp. 0124669616 Puan Siti

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger