Online users

Follower

Friday, January 21, 2011

Cucuk, kembung balik.

Ingat tak aku ada cakap jari manis aku kena minyak panas? Blame me for being forgetful.Sumpah terlupa nak letak minyak gamat sebab tengah sibuk tolong Mak Su kat dapur.Waktu awal awal kena, aku just lalukan air saja.Kasi reda sikit denyut denyut tu.Tak tahu la pula boleh jadi seteruk ni.Ini pun aku perasan time malam.Noooh.Menjerit la I you.Terkejut tengok naik kembung keras macam ni.Bila picit, ada terasa sakit sikit.

Mulalah kecoh kecoh kat FB.Tanya macam mana nak kurangkan kembung tu.Ada yang suruh letak colgate.Tapi ramai yang suruh cucuk.Bagi keluar air bisa dalam tu.I tak berani you.Seriau nak cucuk.Takut air bisa memercik mercik.Lepas kena paksa dengan adik adik, dengan sedikit keberanian, cucuk juga kembung tu.Air bisa dah habis keluar.Lega la sekejap.Tapi kan,after few minutes, kembung balik! Wuwuwuwu! Lagu mana ni?

Moral of the story, jangan cucuk kembung tu.Biar dia pecah sendiri.Nanti jadi macam aku.Cucuk, kembung balik.T_T

7 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

uit.. biar je kot. nanti elok la tu.

eLLy said...

lepas cucuk tu letak garam mesti tak kembong balik ...
no no no kidding je =)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

jgn cucuk dear...air kat dalam tu ade kuman...so letak minyak gamat n biar dia kering sendiri...akak selalu kna lagi besar dari tu x pernah cucuk tau .

ARC™ said...

betol tu biarkan je. tu normal feedback kot sebab dia kembuk protect, utk bg amaran. so biarkan je la

Cik Aien said...

biarkan je. kire ade bukti yg ekau selalu masuk dapur!

lilY said...

yaka lps cucuk tu naik balik..?
air bisa xabis lagi kot..
xpaaa..nnti tjk kt tok tu tanda wat keja..kah kah kah

eDdY said...

kalo aq kan..mula2 cuck dulu guna jarum..
pastu biler sumer air tu dah kuar..amik gunting..potong kulit tu..
ini mmg aq pernah buat...puas hati rase(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger