Online users

Follower

Tuesday, January 4, 2011

Penangan minyak masak

Haru! Haru! Haru!

Ku ingat tak kronik sangat masalah kekurangan minyak masak ni.Tapi bila Pak Su pun cakap kat TESCO dah habis minyak masak cap buruh tu, memang dahsyat la kan.Tinggal minyak zaitun dan minyak jagung ja.Tok kat rumah dah bising bising stok minyak masak dah nak habis.Kelam kabut call kedai runcit dekat rumah tanya ada stok tak lagi.Malangnya, jawapan yang diterima, TAK ADA! Tak tahulah sama ada tak ada atau sengaja di tidak adakan.Ada yang komen, time krisis harga minyak macam ni la peniaga ambil kesempatan sorok minyak.Nak tunggu harga minyak naik baru nak jual.Wallahualam.Ku pun tak tahu betul ke tidak.

Penangan minyak masak sampai bawa ke dalam FB!

Erk.Bab acar tu, memang tok saya duk ambil upah.Maybe tok risau juga perniagaan acar dia terjejas kalau minyak masak tak ada.Mana tahu kan?

No komen.

9 comments:

Miss Dee said...

huhu...teruk jugak noh...nasib secara kebetulan last week borong siap2...xsangka plak minyak nak naik sampai habis stok kena sorok

fathiahRAIHANA said...

dasyat jugak laa ..
tok saya pom buat acar jugak dlu ..
skrg sakit .. huuu .

[z@ck] said...

Miss Dee..
tok akak tak sempat nk borong.tup tup minyak kat kedai dah habis.huhuhu

fathiahRAIHANA..
buleh geng la tok kita ni kan.hehehe.

Deqna said...

haah tah manalah dorang sorok minyak masak nie.. ahad lepas pun gi shopping barang dapur.. cari minyak masak yg biasa beli, memang takdo.. yg ada minyak jagung.. pastu mahal kemain botol kecik jer tapi harga sampai 20 ringgit.

Drunbella Khoo said...

member kata kat jitra pun dah takda stok.
tinggal minyak paket jaa.
tu pun boleh beli 1kg jaa okayy.
gila laa.
=_='

[z@ck] said...

Deqna..
btoi sis..jenuh berjimat la guna minyak.hehehe

Drunbella Khoo..
ye ke? ha'ah.dorang limitkan la tu satu customer satu peket ja.

░♥si lampu neon♥░ said...

MINYAK HABES?? HELLPP


CHECK ENTRI MANTAP
# JAYA JUSCO BARU MAHKOTA CHERAS#
# FAILED PARKING KERETA#
# NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
AWEK KHAIRUL FAHMI KENA SERANG#

Softtouch [Hanim] said...

yelah zack..krisi minyak sgt meruncing..pembekal duk sorok minyak tu....

eDdY said...

kite makan yg rebus2 jer la kalo camni..huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger