Online users

Follower

Wednesday, January 19, 2011

Shopping kat Padang Besar


Last week pergi Padang Besar.Dah lama teringin nak pi sana since orang cakap baju kat sana murah dan banyak pilihan.Mula la menyendeng kat pengutip durian.Nak pi nak pi.Hohoho.Maka, pergilah kami ke sana.First, singgah kedai jersey.Kamil pesan belikan jersey Malaysia untuk adik dia.Murah! RM 25 saja.Aku pun angkut sekali der.Tak plan pun nak beli jersey Malaysia tapi alang alang dah murah, nak belagak pakai kat Welly, angkut juga! Kalau ikut hati, nak je bayar RM 50 tapi pengutip durian sibuk bargain.Gilalah! Tak pernah aku tengok orang bargain macam dia.Style paksa cukup cukup sampai muka akak kedai tu jadi lain.Last last kami dapat RM 47.Hohoho.

Waktu aku snap gambar ni, mak cik kedai ushar pelik ja.Dia ingat aku nak spy kedai dia kot.Mak cik, saya nak buat modal tempek kat blog la!

Hasil tangkapan di Padang Besaq.Ikut hati nak angkut banyak lagi tapi takut dia marah.Huhuhu.

Antara benda lain yang aku beli ialah meja.Kesian sangat tengok depa asyik meniarap buat kerja sekolah.Sakit dada kot.Lagipun,tak elok sangat asyik meniarap kat lantai sejuk.Bila ada meja ni, tak ada la asyik membongkok sangat.Posture badan pun boleh dibaiki.Eceh.Cakap macam pakar pula kan.Hehehe.

Kalau mai Padang Besar, kena pandai bargain.Kalau tak, siap la hang kena kapak.Aku ni pun, mujur ada dia yang pandai psiko tokeh kedai.Aku tak sampai hati sebenarnya nak minta murah murah sangat.Ye lah.Dorang pun cari makan dengan jual baju.Tapi, kalau kualiti kain tak berpatutan dengan harga, memang patut bargain sampai betul betul murah.Hahaha.

8 comments:

Ezal R said...

byk tempat tol berjalan... anyway shopping kt Padang Besar memang bez.. rambang mata jugak.. tapi yg pasti, duet kena siap sedia la.. baru bes..haha

Fina Sophie said...

most of my bju2 pun beli byk dr padang besar. rindu pulak dekat kedah haha. kalo pndai cari mmg jumpa seluar comel pattern pelik2.. hehe i like!

eLLy said...

hang saz cenonet je senang nak dapat.. klu cam akan nie huhuhu kena pakai saiz mat salleh you..

eLLy said...
This comment has been removed by the author.
ween said...

wow. cantik2 smuanya! :D

Cik Aien said...

jersey malaysia tuu yg mahal! hahaha :) eden pernah mai kedah, tp xsinggah sane..

kiki said...

kak mek tok nang sentiasa nampak cantek..
dun woriez ya... selalu bergaya.. i like..
salam ngan baju baru..hihih

eDdY said...

kalo aq pon akan bargain kaw2 punya...
baru la x rugi..hik3

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger