Online users

Follower

Monday, January 24, 2011

What's in your bag?

Insan Tinggi nak buat segmen ni. Segmen bertajuk "What's in your bag?". So, kepada mana mana blogger yang free dan tak tahu nak blog pasal apa, sudi sudikanlah join my very first segment ni ye.Jangan lupa tinggalkan url kat bahagian komen ye.Nanti boleh aku jenguk blog korang.Tak ada tarikh tutup pun.Bila free, silalah buat ye.

So, meh tengok apa yang ada dalam beg Insan Tinggi.Mula-mula kasi tayang bag dulu la ye.Nak kata handbag pun ya, nak kata beg kuliah pun ya.Dua dua aku bantai.Usung ke hulur ke hilir.Bought it in Wellington in 2010.Keychain Koala tu Adawiah yang kasi.Ole ole dari Australia.

Ada tiga compartment dalam beg ni.Maka, kecenderungan untuk meletak segala mak nenek barang sangatlah tinggi.Selagi tak kembung bulat beg tu, selagi tu cek sumbat.Purse merah tu cek beli kat Penang last few years.Sayang gila dengan purse tu sebab kain dia jenis getah.Tak senang terkoyak.Sampai sekarang, still cantik lagi kain dia.Beli time SALE.Hehehe.

Ubat.Actually, start mengumpul koleksi ubat ni since balik ke sini.Selalu sangat sakit kepala, senak perut dan macam macam lagi.Tu pasai jadi banyak.Agak tak sedap badan sikit, tuju farmasi beli ubat instant.Malas nak pergi klinik.Time consuming.Ehehehe.Yang pink tu ubat demam ye.Bukan ubat PMS! Yang kuning tu pula ubat tahan sakit kepala.Aku dah termess up habis ubat dengan sarung dia.Nasib baik ingat.Kalau tak, boleh silap makan ubat nanti.

Nah.Segala benda ada.From left:

1. Shades. Sangatlah applicable kat Malaysia.It's very sunny here babeh.Pakai time dalam kereta ja.Kalau naik bas, tak kelapaq nak pakai.Satgi orang kata jakun pula.
2. Handphone Vodafone.Kalau kat sini, valuenya lebih kurang handphone Nokia 3310 la.Aku tak pakai handphone mahal.Tak mampu.Actually, vodafone tu beli kat Wellington.Kat sana, I ada dua number.Satu untuk text dan satu untuk call family di Malaysia.
3. Ipod. Kalau bosan, boleh dengar lagu.Kalau ada wi-fi, gedik la update status kat FB and twitter.Nanti keluar update via iPhone.Tu yang mahai tu! Hahaha.
4. Pendrive.Told ya this is a multipurpose bag.Everything is inside. In case kalau nak save apa-apa, boleh la guna.Hehehe.
5. Tisu Tesco Value. FYI, tapak tangan aku selalu berpeluh.So, kalau tak ada tisu, boleh buat aku rasa macam kotor sangat.Ye lah.Tangan berpeluh tak tahu nak lap kat mana.Kalau terdesak sangat, lap kat jeans sajork.Huhuhu.
6. Erk.Buku GIRO BSN tu TERada dalam beg since balik Malaysia.Tak ada function apa apa pun sebenarnya.Huhuhu.
7. Bracelet. Ini kes aku kena tahan kat airport Aussie last year la.Asal aku lalu ja kat metal detector tu berbunyi.Rupa-rupanya sebab bracelet ni.Terus tak pakai dah sampai sekarang.Simpan elok ja dalam bag.
8. Card holder.Ini belum jadi businesswoman lagi , kad dah penuh satu holder tu.Macam macam jenis kad ada.Dari kedai makan ke personal card.

So, WHAT'S IN YOUR BAG? Tell me!

10 comments:

Innanie | Ariffin said...

wohhooo... cam seronok jeee!!!

[z@ck] said...

Innanie Ariffin..
hohoho..silalah join if you free ye =)

Elle JmDean said...

fuyooooo~ da cam artis lak main belek2 handbag... lalalalalalala

Judiene said...

Agak-agak lelaki cam aku boleh join tak??
Hahaha..

cek pengu katek ni said...

da join da :))

http://kisahduniapadainsanrendah.blogspot.com/2011/01/whats-in-my-bag.html

Miss Dee said...

ni nyibuk...penah buat entry mcm ni dulu...recycle ja bleh? hehe

http://blogmissdee.blogspot.com/2010/12/apa-yang-selalu-saya-bawa.html

ween said...

nice segmen zack ;)

eDdY said...

aq xder hand bag..huu

SasHa Lee said...

paling akuh suka tengok ubat banyak2 tuh.. heee.

**dalam beg aku hnye da ubat primrose oil je..hehe..

Amira is mira said...

nnti aku wat ea z@ck pasal ape yang selit kat dalam beg ajaib aku!hahaha...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger