Online users

Follower

Thursday, February 3, 2011

Bila sistem alamat bertukar...

Dah sampai dah barang.Pak cik pos laju ada masalah nak cari rumah aku.Ini bukan first time dia tepon.Dah banyak kali hantar pun still tak dapat nak ingat rumah aku kat mana.Kelakar pula bila dorang sesat.Tak boleh salahkan dorang juga sebab dorang jarang nak hantar parcel kat area rumah tok ni.Baru baru ni je kerap beli online.Rumah tok ni dulu guna address batu 5 1/4, sekarang dah guna kilometer 9.So, pak cik pos laju agak serabut nak cari.Tak dapat nak agak kat mana kilometer 9.Kena pula rumah tok bukan ada peti surat rasmi.Tak ada signboard apa apa pun.Rumah kampung la katakan.Peti surat yang ada pun ihsan dari rumah lama pak chaq.Dah la kat peti surat tertulis 'E-003'. Alamat rumah lama pak chaq kat Langkawi.Hahaha.Mujur posmen surat dah biasa dengan kawasan kampung ni.Kalau kena newbie,rasanya surat tak sampai dah kat rumah tok.Hahaha.

5 comments:

Judiene said...

Mesti macam-macam dah posman tu menyumpah sebelum dapat cari umah atok hang.
Hehehe.

[z@ck] said...

Judiene..
hahaha..maybe!

eDdY said...

bile posmen tu dah jumpa alamat..ko bagi la dier minum air..
air kosong pon jadi..atleast sejuk sikit hati dier..hihi

Nur Ezzat said...

ahaha.kelakar je posmen sesat..
sebaik sampai barang2 tu.......

[z@ck] said...

eDdy..
depa naik van ada aircond.tak perlu air sejuk kot.hahaha.

Nur Ezzat..
kalau alamat tak mengelirukan, tak sesat rasanya =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger