Online users

Follower

Thursday, February 3, 2011

Tolong orang pun biarlah berpada pada.

Aku cukup pantang kalau orang minta tolong buatkan assignment.Kalau nak tolong sikit sikit boleh la.Tapi kalau dari A to Z, semuanya depends kat aku, a BIG no.Tak ada pasai aku nak tolong buat.Lagipun, apa guna dapat skor A untuk assignment yang bukan atas usaha diri sendiri? Tak rasa rugi ke? Aku pernah hadapi masalah macam ni masa aku kat maktab dulu.Mula mula aku ok lagi sebab fikir dia senior aku.Tapi lama kelamaan bila dia suruh aku translate the whole text into English, naik angin juga la aku.Aku style tak reti nak marah depan depan.Aku style pendam dalam hati, tak pun aku lepas kat roomate aku, Wan.Dia call berkali kali, aku tak angkat.Aku buat bodo ja.Nasib baik la dia reti bahasa juga. Faham sendiri aku tak nak tolong dia.Biarlah dia nak kata aku sombong ke belagak pandai ke apa ke, aku tak kisah.Asalkan aku tak dipergunakan untuk buat assignment orang lain.Assignment sendiri pun terkontang kanting.Inikan pula nak tolong orang.Hell no.

5 comments:

AcanCapik said...

kena tegas sikit, kalau tak kena pijak pulak nanti. =)

oranglidi said...

btul dah tndakan ko tu. haha. entri sate ikan buat aku rasa lapor

::dAuZsHaNLeY:: said...

sokong!

eDdY said...

haha...aq suka kalo yg tolong translate tu...
ko mencarut jer dlm tu..biar padan muka dier..hak3

Pisyek said...

Lempangkan saja org itu.. kah3.. xD

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger