Online users

Follower

Wednesday, February 9, 2011

Serik dah.

Baru sampai rumah.Al-kisah charger yang rosak sudah diganti baru.Ngokngek punya tokeh.Even charger tak ori, ku sangka paling lama bertahan 6 bulan, ini baru pakai seminggu sudah rosak.Mujurlah dia bagi new set.Kalau dia nak perbaik yang rosak tu, memang aku tak nak.Konfirm makan masa berminggu minggu.Cek ada seminggu lebih saja lagi kat Malaysia. Kalau ikutkan hati, dari awal rosak lagi aku nak ambil yang ori tapi sebab sayang duit, beli yang non ori dulu.Huhuhu.Tak sangka nak rosak lagi.

Mujurlah tokeh muda remaja macam aku.Buat muka garang sikit, terus dapat new set.Sesetengah kedai jangan harap nak bagi yang baru.Sehabis boleh nak perbaik.Dah tu, pakai tak lama mana, rosak balik.Duit lagi.Lepas ni dah serik nak beli alat elektronik yang tak ori ni.Biar beli ori yang mahal sikit, asalkan tahan lama dan berkualiti.Huhuhu.

5 comments:

atty's said...

betui tu..kalau beli yg ori tahan lama..

Baca jom: Kasihan budak tu

eLLy said...

ooit nak balik dah ..

Cik Aien said...

naseb baik dia replace, kalau x sia-sia kena beli baru..

*wat mase ni charge lappy eden yang baru beli last month, masih elok digunakan :p

Kap said...

dia bagi baru bukan sebab takut, wak.
tapi tak ori china selalu jenis pakai buang.
spare part memang tak buat.
lagi pun charger tak direpair.
baling ke tong saja.

kirim salam lembu lembu di New Zealand nanti, ok :)

eDdY said...

setuju yg part beli ori tu..
biar mahal sekali jer..tpi thn lamer(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger