Online users

Follower

Wednesday, February 9, 2011

Pokok kekabu.


Sekarang musim pokok kekabu keluar buah.Bila dah keluar buah, dia punya kekabu tu pun mulalah berterbangan disana sini.Dulu tok selalu kutip buat isi dalam bantal.Tapi sekarang ni dia dah tak kutip.Tak tahulah pasal apa. Yang uniknya pasal buah ni, bila dia gugur, nampak seakan akan snow.Hahaha.Gilo! Punya kempunan nak ada snow kat Kedah, tengok pokok kekabu pun jadilah.

See see.Macam snow kan? Hehehe.

Geram tengok.Rasa macam nak laga laga kat muka.Yang aku perasan la kan, bila buah tu makin tukar colour dari hijau ke coklat, isi dalam makin keluar banyak.Kadang kadang sampai terlindung kulit buah tu.Macam gambar kat atas ni.

p/s : Paling annoying bila kekabu ni masuk rumah.Kadang kadang terbang lekat kat muka.Hampeh.

10 comments:

Anonymous said...

buat bantal.best tido!heheh.

Cik Aien said...

wahhh! serius, 1st tyme eden tgok pokok nie! selalu eden dgr nama pokok jeeeeee :p

eDdY said...

x pernah lagi tgk pokok ni secara live..hehe

cik elina said...

ee.
geram betol tngk .

haha

Shafa said...

org kata mlm2 pokok kekabu ni antoo duk bertenggek. langsuir ke apa. tak sure tapi camtu la org tua2 kata...

hAwA said...

setuju dgn komen syafa di atas. haw apun macam pernah terdengar. takut jadinya

[z@ck] said...

Anon..
yup..best!

Cik Aien..
nah.i kasi you tengok secara ekslusif =P

eDdy..
nanti mai umah aku tgok la secara live

cik elina..
geraam jugak!

Shafa dan Hawa..
ya..ada dengar juga tapi tak tahu la sahih ke tak.tak pernah la lagi nampak hantu bertenggek kat atas tu.hehehe

ana ayesha said...

kekabu kpg mahai tau hgnya kat kedai, baru ni beli RM13 sekilo

hAwA said...

wah, bagusnye tak pernah nampak. kalau hawa, tak nampak pun, da terbayang2 kot. hahaha

[z@ck] said...

ana ayesha..
ya ka? tak tau la plak mahai.macam getah la plak.hehehe..

hawa..
hahaha..minta simpang laaa nak jumpa.hhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger