Online users

Follower

Monday, February 7, 2011

Survey external

Tengah survey external.Hajat nak beli benda alah ni dah lama.Asyik tertangguh sampai sekarang baru gedik gedik nak beli.Mulalah call Zul tanya pasal standard price berapa, apa beza 3.5 dan 2.5.Memang noob gila pasal hardware ni.Tak ambil tahu sangat.Laptop ni pun dah berat.Segala macam khazanah ada.External yang dulu pun dah penuh sumbat gambar dan movie.Ini nak beli baru so that, boleh sumbat lagi segala benda yang dalam laptop ni.C disk aku dah penuh weh.Entah apa la yang aku bubuh dalam C tu sampai space tinggal berapa megabyte ja.Yang pasti, lagu memang berlambak.Dari lagu lama sampai lagu baru.Cuma sekarang ni jarang dah nak download lagu dari internet sebab nak jimat usage.Kalau terlebih usage, broadband jadi lembap.Last last aku yang bebai.Huhuhu.

Nak tanya korang la.Harga untuk external 1TB sekarang berapa eh? Boleh dapat semurah berapa? Brand apa yang ok? Aku mula mula nak ambil 500gb je tapi budak budak kat FB cakap baik amik 1TB sebab lagi berbaloi.Lagi satu, kalau beli online, kat website mana yang ok selain lowyat.net? Aku pening kepala buka loywat sebab tak tahu nak perosah cari kat mana.Huhuhu.

9 comments:

Fatin Aliyya said...

kak firah, try survey dkt pc depot.murh2 jugak harganya :D

http://www.pcdepot.com.my/category/51/computer%20hardware.aspx

chenta said...

hari tu tgk pc fair kat mid, harga 500gb around rm185-rm200.kalau 1TB dalam rm250-350..

beza 3.5 dan 2.5 tu kelajuan USB pada laptop or pc kita. kebanyakan PC hanya 2.5 kelajuan pada USB. tak pasti la laptop sekrang dh guna 3.5.

beli brand toshiba, WD seagate, trandscen..yg tu ok kot..kalau toshiba, ada yg boleh set password.

ztie said...

exactly mcm chenta ckp. 1tb skrg ni murah jer. tak mcm dulu. kira murah lah 2-3 ratus tu. dulu saya beli 320 jer dh 2-3 ratus

[Miss Eriqa] said...

guna 1T memang berbaloi.. tapi kalau sekali rosak.. janganlah menangis.. better beli 500G dulu.. at leat kalau rosak tak banyak sangat *walaupun banyak* data hilang berbanding dengan 1T.. movie tue better burn dalam CD.. price kalau kat lowyat murah sket.. nak beli brand WD atau Seagate je.. yang lain tak berapa nak boleh percaya.. sebab 2brand nie memang main product keluaran diorang is HDD.. nak tahu more.. msg me at FB.. boleh tolong serba sedikit.. furthermore this coming Friday coming back to Sintok..

Cik Aien said...

banyk giler hang tnya, tp 1 pun eden xleh jwb haha!

p/s: Abg eden mmg pkr klu bab2 gadjet ni, eden beli lappy pun bg duit je kt dier, tap tup dpt brg :p

Ercy Archie said...

aku da beli external 1Tb. jenama samsung. bleh tahan. harga RM399. ni harga d sabah la. xtau pulak kalau d semenanjung. maybe lagi murah.

kalau takut external tu rosak n kehilangan data2 penting, buat backup. most external ada bagi software untuk backup ni. mcm samsung ni, dia bagi skali setup untuk backup n secretzone. hehe.

TanpaGraviti said...

2.5 dan 3.5 tuh size dia, Pirah.

2.5 inch or 3.5 inch, or dalam bahasa mudahnya, 2.5" or 3.5".

eDdY said...

beli z@ck..jgn x beli...hak3
leh letak muvie banyk2 lagi(^^)

EviL WiTcH said...

my m0m bli external 500GB kt shah alam rm200 je

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger