Online users

Follower

Wednesday, March 9, 2011

Ayam penyet Nelayan.


You know what.I already had my very first ayam penyet in Melbourne.Huhuhu.Susah benau nak merasa ayam penyet sampai ke Melbourne baru dapat.Terima kasih Nelayan Restaurant kerana merealisasikan impian saya.Ecewah.Sebelum ni duk kempunan tengok orang post kat dalam blog.Sekarang dah dapat rasa.Not bad, cuma kalau kasi sup lagi ke-lia. Sebabnya aku susah sikit nak habis makan kalau nasi tu tak ada kuah.Ye lah.Selera Indon memang macam ni.Makan nasi kering gitu je dengan lauk.So not my taste la kan.Part ayam dengan kriuk kriuk asli (term aku sendiri) tu sedap.Sambal pula, errr sedap lagi kot yang aku buat.Hahaha.

Dah.Lepas kempunan nak merasa ayam penyet.Lepas ni cari benda lain pula untuk dikempunankan.Hohoho.

Ada yang cakap certain place ada bagi sup.Ikut kedai juga kot.Maybe kedai yang letak sup tu Malaysian owner.So dia alter sikit sikit hidangan tu.Yang kami makan ni memang pure Indon mari.Tokey kedai tahu kami Malaysian, so dia cakap bahasa melayu.

"Nak paha atau dada?"
"Da-da ya."

Habis dengan kami sekali cakap indon.Hahaha.

6 comments:

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.akhirnya dpt jgk ayam penyet.tokey kedai tmpt ktorg mkn tu pun indon jugak.bali star nama tmpt tuh.bantai indon jugak.kehkeh~

Sumijelly said...

ala............tingin woo nakmakan nie....
nak cari mana nie?? alahai.lamabtnya malam....huhuhuh

kat umah jer ada.......


Sumijelly.com

Dee said...

akak kalo makan pun kena ada sup..kalo x, perit tekak telan nasi kering..hehehe..

Cik Aien said...

teruk la hang!
eden tgh lapor, lunch terlepas.
nmpk plak entry mkanan kau..
choooooi!!!

eDdY said...

haha..sampai ke melbourne yer baru dpt..jauh tu..hik3(^^)

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha kalau gi nelayan, lain kali cuba soto betawi! takde lagi jumpe sejak balik malaysia ni. memang terbaik la soto betawi tu!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger