Online users

Follower

Monday, March 14, 2011

Kek penyet =(

Al-kisahnya dua hari lepas birthday housemate.Maka, saya pun pergilah Wendy's mencari kek untuk birthday girl. Untuk yang tak tahu, kek Wendy's ni totally guna ice cream.Ya.Lupakan tentang kalori yang terbakar di gym.Hari jadi adalah hari untuk menggemukkan diri.Sekali sekala.Once in a year. Aku beli kek tu pukul 6 petang memandangkan housemate kerja sampai pukul 10 malam.So, ada masa la untuk simpan dalam peti ais. Plan nya, sebelum dia balik, kami nak ubah kek tu dari fridge ke bilik Neda. Kantoi la kan kalau letak dalam peti ais.

Dah ditakdirkan Tuhan, terkantoi juga dengan housemate.Kami tak sempat nak bawa lari kek masuk dalam bilik Neda sebab tiba tiba dia balik awal dari yang kami expect.Maka, pasrah je lah.Tunggu masa ja dia buka pintu peti ais tu. Elok pula kan, dia pi ambil air coke dalam peti ais.Maka, tepat jam 10.30 malam, kami pun menyanyikan lagu Happy Birthday untuk housemate.Huhuhu.Awal 1 jam setengah beb.Hang ada?

Dah tu, kami tak bagi dia sentuh lagi kek tu.Biar tunggu detik 12 malam baru nak makan sama sama.Waktu tu kek dalam kotak.Tak tahu apa yang dah terjadi di dalam.Bila buka ja, naaaaahhhhh....kek sudah cayaq! Luluh hati guweeee.Peti ais tak cukup sejuk untuk tahan bentuk kek ais krim tu.

Kek penyet khas untuk housemate. =.=

Mujur jugalah still ada bentuk tapi 'pagar coklat' kat tepi tu dah senget benget dah.Hohoho.Nasib baiklah rasa dia still mantap.Cookies and cream.Dia ada letak oreo and milkyway chocolate.Manis toksah duk kata la.Benda ni makan sikit sikit pun dah muak.

To housemate, happy birthday! Sorry la kek penyet.Huhuhu.

8 comments:

apezs shah said...

salam

hehe takpe janji niat tu dah
suci. mgkin rezeki utk rakan tu
belom sampai katanya.. tapi wah sedap nampak..

Jiji-Fify said...

hahaha..takpelah dik.. kek penyet2 pon, kalau makan sejuk2 ni, perghhhhhhh :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

aLya maNip said...

comei gak la penyet2 pon..hehe

eLLy said...

hahahahah penyet pun penyet la janji sodap ;)

atty's said...

mesti housemate tu rasa terharu .walupun dpt kek penyet..lepas ni leh banjer ayam penyet.

Such a Mess said...

nampak cam sedap lah!hakahk!

eDdY said...

keikhlasan hati tu yg penting..hehe(^^)

PinQib said...

giler terliuurrr.. ;p---


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*



|Hadiah dari Nuffnang!|
|Mintak Kongsi Ilmu boleh? |
|Cara Picit Jerawat Paling Seronok!|

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger