Online users

Follower

Friday, April 22, 2011

Pretty is subjective.

Sekarang baru autumn tapi setiap malam dah start tidur dengan sweater.Memang tak pernah buka.Mandi pulak, kadang kadang dua hari sekali.Rahsia kekal cantik macam ni la.Hahaha.Tahun ni flatting luar, elektrik kena jimat. Memang tak pernah buka heater lagi.Heater makan elektrik banyak.That's why semua lebih sanggup pakai berlapis lapis dalam rumah rather than buka heater. Nak tengok sejauh mana kitorang boleh tahan without heater.

Bab mandi, tobat la nak mandi dengan air sejuk.Selalu pusing ke warna merah.End up kulit mengelupas dan gatal gatal.Actually boleh ja nak mandi dengan air sejuk tapi saja tak nak.Aku pula jenis yang jarang nak pamper diri sendiri dengan lotion segala benda.Kalau kering tu, biaq sampai ke sudah macam tu. Memang tak pernah nak jaga.Ikut mood juga.Kalau rasa nak pakai, pakai.Kalau tak nak, tak pakai.Tak konsisten.

Muka ni pula kalau tumbuh jerawat, baru kelam kabut cuci. Hahaha.See, aku memang malas nak jaga. Mekap lagi la tak pernah pakai. Tunggu event besar baru nak menyondol kat housemate tolong mekap kan. Aku tak kisah la orang nak cakap aku ni selebet ke apa ke. Yang penting, hati mau bersih. =)

Girls, don't try too hard to look pretty. Tak perlu mekap tebal tebal pergi kelas, dress up macam nak pergi anugerah juara lagu. You are all beautiful in your own way. =)

Main mekap mekap di kala kebosanan boleh dikira exception untuk kes ni kot naa.

12 comments:

Fatin Syahira Ramli said...

betoi2. sokong seratuih peratuih :) hee! semakin obses cantik, semakin kita stress.

shaffique said...

"you're amazing, just the way you are" - bruno mars ;)


My latest entry : Maksud Sebenarnya Logo-Logo Popular Di Dunia

syamimi said...

yepp...betul.. suka natural beauty

Farah Sulaiman said...

*woot* *woot* segaknya cik kak ni...oit.bila make-up?make-up utk stay dalam umah ja ka?haha

kathy jem said...

alaaa...nk tengok muke full zack bermakeup..np pandang bawah..hehe

baincardin said...

Natural is more than a beauty.

sizuka[Izzati] said...

gile ah zack.aku ingatkan minah arab mana td.kehkeh.

ada van de kamp said...

cunnyaa.. i nk tgk muka u full xdk ka?

Dee said...

masa x kerja lagi ni..be simple jelah..sok2 dah kerja..kenalah mekap sket..kalo pucat sgt..bos/client tgk pun takut..hehehe..

Peri PiA said...

suke simple2,xde mase sgt... natural hehe

Drunbella Khoo said...

hg ka tu?

eDdY said...

amboi..biru mata..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger