Online users

Follower

Monday, May 30, 2011

Entry banyak gambar : Pasar Malam

Amaran.Entry ini penuh dengan gambar. Sekadar berkongsi pengalaman 'berpasar malam' di Wellington. Lega semuanya berjalan dengan lancar.Paling best bila semuanya enjoy. Objektif utama program ni ; merapatkan silaturrahim antara pelajar Malaysia. Ya, ianya tercapai bila mana selepas event, ku tengok news feed FB penuh dengan activity Si Polan A is now friends with si Polan B after both attending Pasar Malam WMSO 2011. Hohoho. Ini serius. Bukan mereka cerita. Tak sangka FB begitu hebat mampu detect orang tu friend sebab masing masing pergi pasar malam. Hebat hebat.Dah.Banyak cerita pulak dia ni. Layan gambar je la noh. Credits to Suraya Saderi and Safwan Sahar.

Mulakan dengan gambar tuan punya blog. Ehem.Sedondon pulak kami berdua. Jaga stesen nasi impit dan kuah kacang =)

Wohooo.Asam pedas terbaik dari stall Fuad.Jauh bawa mai dari Melaka nun.

Stall Kak Wawa. Jual beriyani daging, burger malaysia,cheese tart dan egg tart. Wuhuu. Tak sempat nak merasa burger malaysia sebab busy menjaga stall sendiri.Kempunan tak sudah!

Ini terbaik dari Terengganu. Stok buat bini semuanya ni. Again, kempunan nak makan ketupat sotong. Dah request dah kat Khai. Nanti dia buatkan.Oyeh!

Stall ni special sikit sebab jual product dari Cosway. Jangan tak tahu Cosway pun dah start melebarkan sayap ke NZ. Dah ada agen yang risik risik nak ambil aku jadi member tapi sampai sekarang habuk pun tak ada.Baguih la.Aku pun tak berapa gemar jadi agen agen ni.Hahaha.

Yong tau foo. Nice gila yong tau foo stall GrabOne ni. Sedap oh. Rasa macam yong tau foo kat Malaysia. Tabik spring la kat tukang membuat ni.

Stall kami. Menjual iced lemon tea, float dan satay. Air dan float sangatlah laku.Mana tak lakunya, guna kuasa larang gerai lain jual air. Hahaha.

Kedai Kudin Keyna.Aku tak puas hati logo kedai depa lagi cantik dari poster Pasar Malam. Mes berat sebelah. Mentang mentang la......hehehe. Melawak ja naa Mes. Oh. Mes yang pakai baju hitam tu.

Lauk pauk pun dijual. Meleleh ayaq liuq tengok ayam masak lemak Arin. Duduk sebatu pun dah boleh bau.Oh ya.Padprik daging pun nampak sedap.Tapi sayangnya tak sempat nak merasa.Sobs.

Gadis gadis penjual bihun sup utara. Wewiitt.

Busy busy. =P

Satay kecut.Hahaha.Time tak bakar lagi bukan main besaq, dah masuk oven, haluih ja tinggai. Mujuq tak semua macam ni. Certain ja. Nasib la sapa yang dapat yang ni.Huhuhu.

Nak lagi? Tunggu next entry =)

7 comments:

sizuka[Izzati] said...

pergh.mantopz ah korang.kitorang dekat sini tak pernah lagi buat pasar malam camnih.

[z@ck] said...

sizuka[izzati]..
ye ke? maybe kena propose kat UMNO Auckland utk buat satu macam ni =)

nyna said...

pehh aku yg kat malaysia ni pun boleh lapar bce entry ko ni huhu

eDdY said...

korg sumer mmg mantap..x rase cam duduk kat obersi pon bile dpt makan cam kat mesia gak(^^)

Aisumi Chan Kawa'i said...

lapaq.. lapaq...lapaq..

SyahmiFikri said...

pergh! nie baru betoi feel dok mesia kannn,.,.

[z@ck] said...

nyna..
hahahaha..duk msia tiap2 hari boleh cari benda alah ni.kami kat sini setahun sekali ja jumpa benda ni..huhuhu

eDdy..
ehem.. =P

Aisumi Chan Kawa'i..
hahahahahaha! pi makan pi.

Syahmi Fikri..
tau tak pa!!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger