Online users

Follower

Sunday, May 8, 2011

Nasi.

Aku kagum dengan orang yang boleh diet tak sentuh nasi sampai seminggu.Kalau sebulan tu, memang aku bertambah kagum la.Seumur hidup aku, pernah la beberapa kali tak sentuh nasi, tapi sekerat jalan ja, give up teruih. Tak mampu nak tolak nasi.Kena makan nasi juga. Mungkin sebab dalam family aku pun, kuat makan nasi. Kalau tak ada nasi tu, memang ajaib la.

Sebab tu kalau orang ajak diet, tak boleh makan nasi, aku tak boleh terima.Hahaha.Dasar kuat makan memang macam ni. Disiplin memang tak ada la kalau nak diet ni. Kalau nak pi gym pun, hangat hangat tahi ayam.Awal awal ja.Lepas tu, dah tak pi dah.Hahaha.Habis tu, bila berat badan naik, mula la nak meratapi kenaikan berat badan.Baru nak insaf. Itu pun kejap ja.Lepas berap hari, makan juga nasi. Sama ja. Hahaha.

Kesimpulannya, aku tak boleh tak makan nasi.Nasi adalah makanan ruji aku.Hehehe.

5 comments:

sizuka[Izzati] said...

kita geng ah zack.haha.

Puteri Iqa Izyan said...

haha. same ah. kalau diet teruk caner pun nasik mesti kne mkn. kalau tak, habeslah. haha.

Judiene said...

Aku pernah nak try diet tak makan nasi selama 2 minggu dan start minggu ke-3 makan nasi balik.
Hahaha.
Memang tak tahan lah tengok lauk sedap-sedap, especially kalo balik rumah.

:P

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ramai ja x sentuh nasik
diorang makan guna sudu/chopstick

eDdY said...

z@ck..aq pernah diet x mkn nasi selama setaun lebih...
tpi skank ni aq dah mkn balik..cuma dalm kuantiti sgt2 sedikit...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger