Online users

Follower

Saturday, June 18, 2011

Te Kao Local Shop : The World's Famous Ice Cream

Waktu nak naik Cape Reinga, sempat singgah satu kedai ais krim kat satu pekan kecil, Te Kao.Menurut kata orang kat Kaitaia, sini ada jual ais krim sedap. Duk bayang macam kilang ais krim padahal kedai runcit besa ja pun weh. Aku try choc nana. Walaweh.Sedap tarak hingat der. Duk ralit makan sampai tak perasan pun ada signboard kat atas kedai tu yang tertulis "The World's Famous". Siap masuk paper lagi.I seeee.

No wonder la orang suggest singgah.Signboard tu kecik satu hal, lepas tu letak kat atas. Memang tak berapa nampak. Aku tak rasa flavour choc nana ni ada jual kat tempat lain.Sebab tu boleh claim world's famous.The only place untuk rasa flavour yang macam macam ialah kat sini.Lagi satu, harga dia murah. Dua scoop macam kat atas tu just 3 dollar.Mana nak dapat weh 2 scoop besar 3 dollar.Paling kurang 4-5 dollar.

12 comments:

ASaDa RyutaRo said...

bapak besar scoop dia. memang heaven gilo lah makan..

ASaDa RyutaRo said...

eh? 1st lah! hahaha..

nasazfrog... said...

wahh puas makan aiskrin camtu,, best tak,, hehhe

Cik NurulZaty said...

aah..

la besar gile sccoop ice cream tu/

Peri PiA said...

gulp

fYZa said...

ngaaa tak jatuh ke aiskrim tuh? kne makan cepat2 ney takot cair..huhu

Roza Ami Nanomiya said...

budak perempuan tgk ni mesti jeles

ecah mashuri said...

pergg..sedappppp....nak wehh.;p

nyna said...

pehh mmg puas makan ni :D

eDdY said...

yg ni perisa dier rase camner??
nama pon dah dgr sedap..hehe

Judiene said...

Wah, aiskrim banyak dan besar camtu memang aku suke.
Tapi aku was was la dengan cara pembuatan dia.
My mom said ada yang diorg campur liquor or wain masa buat tu.
Aku ade gak tengok dalam tv.
Ke, kedai ni halal?

ZieSalikan said...

wa....best gila....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger