Online users

Follower

Sunday, July 31, 2011

Esok puasa!

Oyeh! Esok start puasa kat Welly!

Actually tak expect pun akan start esok sebab jadual puasa yang dikeluarkan kat Welly start on 2nd August. Tup tup FIANZ umum esok dah 1 Ramadhan. Terus la solat terawih tadi. Tak mampu nak berjalan pergi Islamic Centre sebab short notice sangat. Sempatlah terawih tu habis dulu baru aku sampai. Buat sendiri jelah kat rumah.Huhuhu. So, esok kena bangun sahur. Berkobar kobar ni nak bangun sahur sebab lauk kari ayam semalam still ada. Wah.Hebat hang Pirah. Sahur makan kari ayam. Untuk first sahur je lah.Kita tunggu hari kedua dan seterusnya.Tobat maggi ja.T_T

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat menyambut Ramadhan al mubarak kepada semua umat Islam.Tak kira dimana anda berada. Mari kita sama sama kumpul pahala bulan puasa ni. Banyakkanlah bersedekah, baca Quran dan berbuat baik sesama manusia. Kurangkan bergosip. Itu penting! Peringatan untuk diri sendiri juga.Huhuhu.

p/s : Sebak pulak fikir tak dapat nak sahur dengan family.

6 comments:

Fyzal said...

selamat menyambut Ramadan di Welly, NZ. :)

Fatin Aliyya said...

selamat bpuasa k firah.:D.fatin pn terkejut jgk x expect esk posa, kelm kabut tadi pi islamic centre.alhamdulillah dpt terawih jemaah.insya allah, hrp2 istoqmaha smp abes ramadhan.

nyna said...

selamat puasa zack! :)

fYZa said...

salam ramadhan zack,,selamat bpuase jugak =)

eDdY said...

aq sahur td minum air kosong jer...
malas nak mkn..haha

[z@ck] said...

Fyzal..
thanks! =)

Fatin Aliyya..
tak aci umah fatin dekat dgn islamic centre.huhuhu

nyna..
selamat2 =)

fyza..
selamat2 =)

eDdy..
aku tak bangun sahur tadi!!! aaaaaaaaa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger