Online users

Follower

Friday, July 29, 2011

Reaksi penyokong Harimau Malaya di FB.

Noooh.Semua pakat duk bercakap pasal bola. Buka ja FB, berderet news feed pasal bola. See, tak perlu tengok live pun dah dapat agak apa yang jadi kat Stadium Bukit Jalil tu. Tak sampai 5 minit, ada ja yang update pasal bola. So, Malaysia kalah. Adat permainan.Kalau ada yang menang, ada juga la yang kalah.Cuma kali ini rezeki bukan di pihak kita.Nak buat macam mana. Aku tak tengok live, tapi berdasarkan pemerhatian di Facebook, ini antara status yang keluar:

1) If I was a director, I would hire a whole Singaporean team as my cast
2) Tahniah Singapore, good match like a drama King
3) Memulakan hari dengan emosi kerana kepura-puraan singa. Apek, walaupun cintamu beralih arah, harap tanganmu akan terus kebal menjaga gawang negara
4) Aku ingat Van de Sar cekap giler, tapi ternyata Apek cekap lagi. Gua tabik lu apek.
5) Bodoh la sapa yang duk suluh laser tu. Buat malu ja.
6) Singapura-PURA! Aaaah!
7) Main mantap, keeper slek, keeper mantap, main pulak slek.Tak pe la Malaysia.Kita tengok Terengganu menang piala Malaysia pula kekgi.
8) Don't blame Singapore to slow down the game, blame Malaysia for not playing good enough.
9) Good job Harimau Malaya.100% Malaysian lawan dengan Singapore foreigner.
10) Sepertinya perasaan yang ada sekarang ni lagi dahsyat dari perasaan after clash.No matter what, harimau malaya tetap terbaik.They play like a real man.

Haa.Kalau nak senarai, banyak lagi la status emo yang keluar pagi ini. Kadang kadang nak gelak pun ada.Ada yang menyindir, ada yang bagi sokongan.Biasalah tu. Siap ada community page lagi yang keluar pagi ni.

KALAH ATAU MENANG, KAMI TETAP SOKONG HARIMAU MALAYA!!

Haa..pi like cepat. =)

2 comments:

eDdY said...

kalah bermaruah kot..hehe
mmg sgpore tu berlakon lebih...
jatuh skit..guling2 sampai kuar padang..haha

shera haifa said...

bila rumah siap pahat masih lagi berbunyi..apakah? hehe

benda dh jadi pun.. terima la dgn seadanya

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger