Online users

Follower

Wednesday, August 10, 2011

Bersyukur

Bersyukur study kat New Zealand ni.Tak ada riot. Hati still terkesan dengan apa yang jadi kat student Malaysia kat London sana.Kejam sangat.Huhuhu.Tak faham kenapa ada saja yang nak cuba menjatuhkan Islam padahal kita tak cari pasai pun dengan depa. Ada juga terasa macam terancam bila tengok apa yang jadi kat London. Takut juga orang Islam kat sini turut dikecam tapi alhamdulillah sampai sekarang tak ada pun orang nak serang secara buta tuli. Malahan, dorang siap tolerate lagi dengan kami. Buktinya, kami dapat rumah Allah yang lebih selesa kat Uni. Alhamdulillah.

Cakap pasal bersyukur ni,besar skop dia. Lagi satu, aku bersyukur even duduk kat NZ ni, dapat makan macam macam.Macam duduk kat Malaysia pun ado.Tiap minggu ja, mesti ada yang tag kat FB. Menjual nasi tomato, nasi ayam hainan, nasi kerabu dan macam macam lagi. Terubat juga la rindu kat makanan malaysia. Yang selalu menjual ni semuanya stok boleh buat bini dah weh.Aku jenis tak berkira sangat bab makan ni.Kalau ada yang menjual tu, selagi boleh nak beli.Disamping tolong tambah pendapatan kawan, aku pun senang.Senang tak payah nak fikir bab masak.Hahaha.

So, this is what I had for yesterday's iftar. Nasi tomato cap Khairun Nadiah. Sumpah sedap. Portion nasi yang dia bagi sangat banyak.Puas hati habaq hang.Ayam masak merah dia sedap.Huuu.Aku buat tak pernah jadi macam ni. Nak tahu tak rahsia dia apa? Letak bawang banyak.Hahaha.

p/s: To Khai, dah tolong promote baik punya kat sini.Lepas ni kalau buat lagi, sila inform naa.Konfirm aku beli.Muehehehe.

2 comments:

Qu azniza ;) said...

syukur alhamdulillah.......... semoga dilindungi selalu..

eDdY said...

alhamdulillah..tmpat ko selamat..
kesian tgk student malaysia yg kena pukul kan london tu..huuu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger