Online users

Follower

Monday, August 1, 2011

Food Festival


Sorry sorry.Entry pasal makanan lagi.Huhuhu.Al-kisah Food Festival yang berlangsung last week. Hari yang ditunggu tunggu oleh semua student Malaysia.Hahaha.Actually target untuk international student. Nak promote Malaysian food tapi tapi nisbah Malaysian yang datang lagi banyak daripada international. Well, orang Malaysia ni dengan makanan mana boleh pisah.Hehehe.Apa pun, misi terlaksana juga la hari tu. Ramai juga lecturer dan student international yang datang. Siap tanya apa ingredient semua.A good start.

Aku bawa 10 dollars je.So, terpaksa la pilih makanan paling kempunan sekali.10 dollars is not enough.Lain kali kena bawa 30 dollars. Kalau nak merasa semua makanan la.Hohoho.

Yeah! Pulut kuning sambal petai mammamia.Terbaik dari nogori.Kalau kat Kedah orang makan pulut kuning dengan sambal daging.Tak pun dengan kari daging. Petai tu dia dapat kat Yan's.

Yong tau foo pun ada jugak! Ehem.Tak heran la yong tau foo kat Malaysia.Sini pun ada *angkat kening, muka kerek*
Pulut sagu in the house yaw.Bukan nak kata la.Mai NZ ni, skill memasak sorang sorang makin mantop.Lelaki di luar sana,nak cari stok bini, cari yang duk oversea naa.Semua dijamin pandai masak dan menguruskan rumah tangga.Hohoho.

Gerai Prof, isteri dan anaknya. Specialized in takoyaki, tuna pita and cupcakes =) Setiap kali buat takoyaki, setiap kali tu la laku.Habis terus.

Student student yang kelaparan dan kesejukan pada masa yang sama.Hehehe.

Credits to WMSO Lense Moment for the photos. =)

4 comments:

Judiene said...

Hang ni kalau bab makan, bukan main naa.
Habaq mai kat aku hang terror masak apa.
Nak challenge sikit.
Hahahaha.

:P

[z@ck] said...

Judiene..
hahaha..aku kan kuat makan.haruslah.hang nak apa? habaq mai kat aku.gerenti boleh bt punya.*angkat kening, muka kerek*

Nava.K said...

nice food, the pulut kuning is so tempting.

eDdY said...

ko x meniaga ker kali ni z@ck???

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger