Online users

Follower

Monday, August 15, 2011

Iftar at Islamic Center

Belah petangnya pulak, pergi Iftar kat Islamic Center. Cuaca sangat tidak menyebelahi kami.Hujan dan sejuk. Tapi sebab nak mengimarahkan surau dan sama sama nak merasa iftar ramai ramai, gagah jugak kaki ni melangkah. Sampai pun just nice.Tak lama lepas tu dah berbuka. Makan manisan untuk berbuka kemudian maghrib jemaah dulu. Lepas tu baru makan besar.

Manisan sebelum main meal.

Memang fail kalau nak amik gambar pakai hp.Shaking teruk T_T

Time maghrib tu, ada la sorang minah Pakistan ni bawa anak dia.Waktu nak solat tu, dia biar ja anak dia berjalan depan saf.Ke kiri ke kanan budak tu berjalan.Aku risau time nak rukuk dia ada depan aku.Masuk rakaat ketiga, dia landing baik punya depan aku.Nak tak nak, aku 'dive' je budak tu.Nasib baik dia kecik.Hahaha.Terjelepok dia tepi aku.Bila nak bangun tu, dia rentap pula bahu aku. Dah sudah. Macam mana nak bangun kan. Slow slow aku duduk tahiyat akhir.Mujur la budak tu tak bising. Mungkin benda ni dah normal kat tempat dorang tapi bukan kat tempat kita. Memang kena ada kekuatan kalau nak bawa budak kecik datang terawih. Silap gaya, boleh huru hara masjid tu.Hehehe.

4 comments:

ZieSalikan said...

manis dan banyak pengalaman kan ditempat org...

cik pulau said...

wahh.. best la dapat kutip pengalaman di tempat orang..^^,

eDdY said...

aper main meal dier??

ProfHariz said...

Ehem2.. Segak2 aihhh depa dalam gambar tuh :P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger