Online users

Follower

Monday, August 15, 2011

Snow in Wellington.

Miracle happened yesterday. Wellington was snowing. Yep. Setelah berkurun lama tak pernah turun snow, tup tup kali ni turun.Untuk orang yang jakun seperti aku, itu satu benda yang dinanti nantikan.Nak merasa snow flakes kat tempat sendiri. Kat belakang rumah apatah lagi! Patutlah sejuk lain macam semalam. Nak dekat time berbuka, tengok member twit cakap Welly snow.Mula mula tak percaya.Sekali tengok luar, subhanallah. Snow. Walaupun tak lebat, still rasa bertuah dapat merasa nikmat snow fall kat Welly. Ingatkan sehari jelah snow.Sekali hang, hari ini pun snow jugak! Mula sedar time tengah cuci rumah Helen.Nampak macam benda putih jatuh dari bumbung. Lama lama makin lebat. Haa.Ini baru la feel macam betul betul duduk oversea.Kahkahkah.Ada rekod video tapi malas lagi nak upload kat sini.Hahaha.So, layan gambar la dulu naa.

Sisa snow fall semalam.Taken at Wadestown waktu pergi kerja tadi.Boleh buat ABC untuk berbuka! Hehehe.

Snow flake

Subhanallah

Halaman rumah Helen

‎"Tidakkah engkau melihat bahawa Allah menjadikan awan bergerak perlahan, kemudian mengumpulkannya lalu Dia menjadikannya tompok2, lalu engkau lihat hujan keluar dari celah2nya, dan Dia juga menurunkan butiran2 ais dari langit, dari gunung, maka ditimpakanNYA butiran2 ais itu kpd siapa yg Dia kehendaki dan dihindarkanNYA dari siapa yg Dia kehendaki. Kilauan kilatnya hampir2 menghilangkan penglihatan" 24:43

(Copy dari status Naia.Thanks for sharing)

p/s : Terima kasih Tuhan!

8 comments:

Suria said...

menakjubkan ciptaan Tuhan ni.. ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

nasib baik ....dapat jugak merasai suasana snow kan..hebatnya ciptaan ILLAHI...

Kapten Atok said...

tak dapat merasa lagik =.="

wanie m'nJ said...

kak zack, snow baru skali datang ke? i thought kak zack dah lali dgn snow.
subhanallah, alangkah bestnya klu saya dapt rasa :)

elle said...

Sejuknya! sekarang asyik2 hujan pun dah terasa sejuk.. apatah lagi turun salji.. ggrr! Tapi bagi yang 1st time tgk salji, mmg excited kan!! Akak dulu pun jakun, sebok amik gambor!

Asiah Termizi said...

best! sejuk sangat.

boleh buat ais kepal tu kak.

hehehe :P

namaakulynn said...

nak jugak snow kat msiaaa.pos pos pos.hehe

eDdY said...

best nyer ko z@ck..(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger