Online users

Follower

Tuesday, September 20, 2011

Behind the scene of Bahtera Budaya


Moh kita tengok behind the scene Bahtera Budaya. Seawal 8 pagi kami semua dah berkumpul dekat rumah Juwe untuk mekap. Sangatlah meriah. Make up artis tiga orang; Atiq, Fateh dan Ina. Tabik spring la dekat dorang ni sebab maintain je conteng muka kitorang. Eye shadow sorang sorang meletup der. Memang berbakat la depa ni. Suka mekap kali ni sebab tak terlalu tebal.Just nice gitu.Tapi pipi tetap merah setompok.Hahaha.

Tak tau pasai pa muka lagu ni.Duk fikir masalah negara barang kali? Style senang berair mata kalau pakai eyeliner.Jenuh la Fateh nak alter.

Masing masing busy. Dah habis mekap, kisah pasal baju pulak. Nak pulas sampin, nak pakai veil, cucuk sanggul,bunga, rantai. Banyak benda. Bab sampin memang serah kat laki ja untuk buatkan sebab dorang lagi handal gubah bunga sampin ni. Costume sangat disaster sebenarnya. Pakai mix & match je baju yang ada sebab tak cukup set.That's why lah kalau korang perasan girls ada 3 set baju. Caca merba. What to do...minta sponsor dari satu club kat Malaysia tu, dorang bolayan.Padahal buat ni untuk Malaysia jugak.Sedih betul la.

Kain brocade dijadikan sampin.Kreatif tak kreatif la kitorang ni.Terpaksa.

Part paling susah untuk perempuan ialah time nak cucuk sanggul atas tudung.Seksa la hai sebab veil tu tebal. Kena tekan betul betul baru masuk.

Done! Yeay! Comel tak kiteeewww?

Dah habis mekap, dalam pukul 10.30 pagi kitorang berangkat ke Town Hall ramai ramai.Meriah I tell you. Jalan kat tengah tengah town dengan berpakaian warna warni. Memang menjadi perhatian umum. Macam nak pi menikah pun ado. Dengan bawa hantaran, bunga manggar, kuda kepang, wau semua.Er...Menikah tak ada la bawa kuda kepang. =P

Tadaaaa!Dah sampai kat Town Hall.Meriah tak?

To be continued..

4 comments:

mattop said...

gmbr aku satu ja.. tu pun sipi2.. =(

[z@ck] said...

wawan..
sabaq sabaq..akan menyusul gambar hang.full frame aku bagi =)

eDdY said...

stail..hehe

Muhammad Farid Aziz said...

Ya Allah... Lipstick over... Hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger