Online users

Follower

Monday, September 26, 2011

New house, new experience

Seharian suntuk tak ada kat rumah. Pagi keja, tengahari pergi tengok tulips, petang meeting, malam pulak dinner kat rumah Juwe. What a day! Penat satu badan. Alhamdulillah. Thanks to Att sebab tolong dapatkan kerja untuk aku. FYI, Helen dah tak perlukan aku dah sekarang.Katanya, dia dah berhenti buat part time job.So, dia ada banyak free time untuk kemas rumah. Puih.Habis madu sepah dibuang. Dua minggu jugak jobless. Tup tup Att offer kerja kat O'Bay. Memang banyak terhutang budi dengan Att. Waktu kerja dengan Helen dulu pun dia yang tolong promote.Aku bukan malas nak cari kerja sendiri tapi tahu tahu je lah kalau nak minta through SJS.Leceh kalau nak dibandingkan dengan kawan promote. Huhuhu.

Majikan baru nama Casey. Orang muda. Student lagi. Hebat dorang ni.Belajar lagi pun still boleh hire cleaner. Rumah student, memang dapat agak pattern dia macam mana. Dapur, living room dan toilet paling 'horror' sekali. Well, student. Kadang kadang tak ada masa nak kemas dapur.Main tinggal ja dapur tu tak berlap. Sampai dah jadi keras bekas kotoran atas stove.Jenuh menyental ahkak tadi. Lantai pun standard la bertompok bekas kuah tumpah. Lenguh pinggang terbongkok bongkok mop lantai. Dinding bath tub pulak dah kuning. Pergh. Memang 3 jam tu rasa macam sekejap sangat. First time cuci rumah baru memang macam ni.Still mencari 'rentak'. Tak boleh blah vacuum tiba tiba mati. Tengah duk syok vacuum bilik, boleh pulak senyap tiba tiba. Mula mula ingatkan suis tu yang problem.Cuba la cucuk kat suis lain. Still tak on. Haru weh. Baru suku jalan. Nak tak nak terpaksa la aku guna penyapu kecik. Orang kat sini tak pakai penyapu batang panjang macam kita kat Malaysia tu.Dorang pakai yang macam berus dan penyodok kecik tu. Hang bayangkan je lah. Nak cover dapur dan bilik guna benda alah tu. Seksa teruk. Dah tu berhabuk satu hal. Asyik bersin je lah tadi.

Dapur kecik molek.

Ruang tamu pun kecik molek jugak.

Toilet pun haluih ja. Ini dah lepas cuci.

Sebelum balik aku tulis note. Suruh dia check vacuum dia. Mati la weh kalau next week vacuum still buat hal.Huh.

4 comments:

L said...

hohoho.. selamt mngemas umsh.. ngeh3..

jom solat..
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

Att Ashburn said...

xde pe la. takyah rase terhutang ke ape haha. vacuum mati kekdg sbb terlampau penuh bag die so kene tukar. so dont worry :P

eDdY said...

umor casey ni dlm baper taun???

[z@ck] said...

L..
oh.thanks L =)

Att Ashburn..
dah tukar lepas tu tak reti pasang balik.LOL. maybe salah pasang kot yg buat dia tak boleh on.hahaha

eDdy..
baya aku je rasanya.tak pun tua sikit

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger